Universitatea "Ovidius" a tras linie. Ce facultăți mai primesc studenți la toamnă

1131
2
Universitatea

Articole de la același autor

Numărul înscrierilor în sesiunea iulie a admiterii în anul universitar 2015-2016, în Universitatea "Ovidius" din Constanța, este cu

aproximativ un sfert mai mare față de anul precedent, înregistrându-se 6.048 de înscrieri pentru cele circa 4.000 de locuri cu sau fără taxă.

În ciuda temerilor pe care ni le împărtășea rectorul Universității "Ovidius", Sorin Rugină, la târgul organizat în avanpremiera admiterii "de vară", iată că acum, la finalul primei sesiuni, se declară mai mult decât mulțumit: au rămas "pe toamnă" doar 100 de locuri fără taxă, la care se adaugă 1.275 cu taxă, în condițiile în care s-au înregistrat cu 1.000 de candidați mai mulți față de admiterea 2013.

Ba chiar, Facultatea de Medicină dentară a reușit să înregistreze un record, fiind singura care a reușit să ocupe din prima sesiune toate cele 43 de locuri la fără taxă și 52 cu taxă.

Așadar, au mai rămas locuri fără taxă la Facultățile de Istorie - cinci locuri, la fel și la Litere, unul la Psihologie și Științe, alte 10 locuri la Științe aplicate și In-ginerie, două locuri la Științe ale naturii, 14 locuri la Construcții, iar cele mai multe au rămas la Teologie - 59, din care 28 la specializarea Muzică religioasă.

Cât despre locurile cu taxă, sunt suficiente, cele mai multe rămase fiind la Științe Economice - 218 locuri cu taxă.

Un nou calendar de admitere

Ținând cont că afișarea rezultatelor la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2015 va avea loc pe 31 august, înscrierile pentru admiterea la Universitatea "Ovidius" vor începe pe data de 1 septembrie și se vor încheia pe 10 septembrie, la domeniile de studii la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare, iar pentru domeniile la care au loc probe (scris, oral, probă practică, vocațională), înscrierile se termină pe 8 septembrie.

În funcție de calendarul fiecărei facultăți, susținerea probelor de concurs va avea loc în intervalul 9-11 septembrie, iar afișarea rezultatelor se va realiza în funcție de calendarul probelor de concurs al facultății respective, atât la avizierul acesteia, cât și pe site-ul UOC.

v v v

Conducerea Universității "Ovidius" îi informează pe toți cei interesați că admiterea online se va păstra și în sesiunea de toamnă, ca urmare a succesului de care s-a bucurat, în premieră, anul acesta.

De asemenea, trebuie menționat faptul că admiterea la studiile universitare de masterat se încheie în septembrie, după a doua sesiune de înscrieri. 

Comentează știrea

...
7 august 2015
Universitaria ?

59 Specialiști în moaște, aliluia și tămâie, din care 28 cântăfleți tip Macarie Ieromonahu în secolul XXI, era muzicii electronice ? Cine bugetează astea ?

DANIEL
7 august 2015
Simplu de utilizat ! Si castigi rapid !

Simplu de utilizat! Si castigi repede! Dureaza putin timp sa te instruiesti, apoi pornesti sistemul care deja functioneaza, e probat! Ai nevoie doar de ceva timp liber si de un calculator cu conexiune la internet. Incepe acum, pentru ca oferta este proaspata! Solicita informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5476 secunde