Universitatea „Ovidius” dezvoltă un proiect în domeniul digitalizării turismului

576
Universitatea „Ovidius” dezvoltă un proiect în domeniul digitalizării turismului - stiinte-1620737154.jpg
Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole a Universității „Ovidius” din Constanța dezvoltă un proiect cu fonduri europene în domeniul digitalizării turismului la Marea Neagră. Conform ş. l. dr. Andrei Schvab, acest proiect inovator își propune să demonstreze potențialul analizelor de date (big data) pentru dezvoltarea turismului și, cu ajutorul acestora, să reducă impactul negativ al turismului și să ajute comunitățile locale sau antreprenorii să ia decizii legate de veniturile generate de turism, dar fără să pericliteze resursele de mediu ale generațiilor viitoare.

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole se află în avangarda testării tehnologiilor 4.0 cu aplicare directă în zona turismului, dar și a planificării teritoriale bazate pe aceste tehnologii capabile să ofere informații detaliate, aproape în timp real sau chiar în timp real.

„Să ne imaginăm cum ar putea fi gestionat turismul, în zone foarte delicate, cum e Delta Dunării, dacă autoritățile locale ar cunoaște în timp real câți turiști sunt prezenți, care sunt obiectivele pe care le vizitează, când le vizitează, ce fel de comportament financiar sau de mediu au, care este impactul numărului de vizitatori asupra mediului, sau asupra sectorului economic, care este reacția localnicilor la acest fenomen, care este impactul asupra cererii de curent electric, de apă potabilă, sau cantitatea de deșeuri pe care turismul o generează suplimentar în locul respectiv”, a precizat ş. l. dr. Andrei Schvab.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5553 secunde