Universitatea "Ovidius"/ Eden Mamut și Mihai Gîrțu contestă alegerile de la Senat

1221
3
Universitatea

Articole de la același autor

Alegerile pentru Senatul Universității "Ovidius" au fost contestate de către   prof. univ. dr. ing. Eden Mamut și prof. univ. dr. Mihai Gîrțu.
Într-un comunicat de presă remis redacției "Cuget Liber", ambii candidați la funcția de rector explică de ce contestă această etapă: "În Metodologia de organizare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere academică ale Universității «Ovidius» din Constanța, aprobată la data de 13.01.2012, cu modificările de la data de 31.01.2012, se stipulează următoarele:

Art. 20. Președintele Senatului este ales prin vot direct și secret, de către toți membrii senatului cadre didactice și de cercetare și reprezentanții studenților în Senat.

Art. 22. Senatul își va alege prin vot secret un președinte la prima ședință convocată în perioada desemnată în calendarul alegerilor, conform următoarei proceduri:

(1) Ședința va fi prezidată de cel mai vârstnic membru al Senatului, asistat de cel mai tânăr membru al Senatului.

(12) Comisia va preda BEC al UOC, la finalul alegerilor, procesul verbal al alegerilor împreună cu nominalizarea candidatului ales președinte al Senatului, precum și ștampilele și buletinele de vot.

Art. 32.

(1) BEC va înainta copiile listelor electorale, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul colegiilor și secțiilor de votare Senatului care le va verifica în vederea depistării eventualelor voturi multiple, în termen de 5 zile de la data alegerilor. În situația în care Senatul va constata existența unor persoane care și-au exercitat votul de două sau mai multe ori, va sesiza organele de urmărire penală.

(2) Senatul primește rezultatele centralizate de la BEC, validează rezultatele și le comunică publicului și Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Art. 39. Senatul în funcție validează rezultatele alegerilor și le publică pe site-ul www.univ-ovidius.ro, sub semnătura președintelui BEC al UOC.

În consecință, în conformitate cu terminologia din documentul mai sus menționat, alegerile pentru membrii din noul senat trebuiau validate de către senatul vechi și numai după această validare se putea publica pe site-ul www.univ-ovidius.ro componența noului senat. Pe baza acestei liste se puteau organiza alegerile pentru președinte.

În consecință, atragem atenția că cele întâmplate reprezintă un argument suplimentar asupra faptului că se constată o alunecare dramatică către nerespectarea cadrului legal, sub presiunea unui grup de influență care pune întreaga comunitate academică a Universității «Ovidius» într-o situație extrem de neplăcută, generându-se tensiuni și dispute.

În acest fel, se propagă în mass-media o imagine extrem de negativă a universității noastre, care va avea consecințe nefaste pentru o perioadă lungă de timp". 


Comentează știrea

Anonymous
21 februarie 2012
Oricum OVIDIUS e de ...

Cea mai penibila Univ. de stat din Romania!

cetatean
21 februarie 2012
GIRTU+MAMUT=2 NULITATI

Vad ca numai comentati nimic domnilor dupa decizia ministerului,pana acuma erati cei mai tari in scandaluri

alegeri valide
22 februarie 2012
senat

de la art. 29 se face referire la alegerea rectorului, nu a membrilor senatului!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Inaugurări la Universitatea "Ovidius"
Pagina a fost generata in 1.6795 secunde