Universitatea "Ovidius", în clasamente internaționale

803

Articole de la același autor

Conform unui clasament realizat de Scimago Institutions Rankings, Universitatea "Ovidius" ocupă locul 2716 în topul mondial al universităților și locul 166 în Europa de Est, aflându-se pe locul 12 în topul universităților de stat din România. Realizatorii clasamentului au luat în calcul publicațiile internaționale indexate în baza de date internațională SCOPUS, având ca indicatori numărul de publicații, colaborările internaționale, impactul în domeniu / literatura internațională și publicații în reviste de top.
În ceea ce privește ierarhizarea pe domenii, pentru cercetarea în domeniul Științele fizice, Universitatea "Ovidius" ocupă locul 1904 în lume și 140 în zona est-europeană (poziția a zecea în topul universităților românești de stat).
Reprezentanții universității constănțene au susținut, ieri, o conferință de presă în care au anunțat și un eveniment important pe care îl vor organiza anul viitor, dedicat împlinirii a 50 de ani de la înființarea Universității "Ovidius". Manifestările se vor desfășura în perioada 18-20 martie, una dintre ele fiind ridicarea unui bust al poetului Ovidius în sediul universității de pe Bulevardul Mamaia, precum și a unui bust-replică în Campus. De asemenea, organizatorii vor să dezvelească o placă comemorativă care să marcheze evenimentul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4458 secunde