Universitatea "Ovidius"- număr record de studenți. Cu ce medii s-a intrat la facultăți

7727
Universitatea

Articole de la același autor

În pofida ratei mici de promovare a examenului de Bacalaureat, Universitatea "Ovidius" din Constanța (UOC) se laudă că a reușit, anul acesta, o performanță și că a înregistrat cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani. 


Astfel, dacă în 2017, instituția de învățământ superior a avut 4.691 de înscriși la programele de studii universitare de licență, în 2018 datele statistice au arătat un număr de 4.780 de candidați care au optat să studieze la una dintre facultățile UOC. 
În 2019, însă, un număr de 4.957 de candidați au ales să își continue studiile la programele universitare de licență, în cadrul celor 16 facultăți ale universității de la malul mării. 


"Totodată, în acest an, locurile bugetate pentru studii universitare de licență s-au ocupat în proporție de aproximativ 90%. Pentru sesiunea de toamnă, universitatea scoate la concurs, la studii universitare de licență 156 de locuri fără taxă, 48 de locuri pentru românii de pretutindeni și 1.955 de locuri cu taxă. Pentru cei care vor să urmeze un masterat mai sunt disponibile pentru luna septembrie 73 de locuri fără taxă, 15 locuri pentru românii de pretutindeni și 1.464 de locuri cu taxă. La doctorat, în schimb, nu au mai rămas decât 23 de locuri fără taxă, două pentru românii de pretutindeni și 81 de locuri cu taxă", au declarat reprezentanții UOC.


Aproape 300 de respinși la Medicină


Ca în fiecare an, au existat facultăți unde concurența a fost acerbă și unde proaspeții absolvenți s-au "bătut" pe locuri. Spre exemplu, Facultatea de Medicină Dentară a avut peste șapte candidați pe un loc, iar la Medicină Generală au fost aproape trei pe un loc. La polul opus, s-au aflat facultățile de Construcții sau Arte. 


Pe Miruna S., am surprins-o pe holurile Facultății de Medicină. Ea a obținut o notă suficient de mare pentru a prinde un loc și își dorește cu ardoare să devină medic. 
"Am învățat pentru a intra la Medicină din clasa a X-a. A fost greu, dar rezultatul final a meritat tot efortul", a spus fata. 
Precizăm că cea mai mare medie la Facultatea de Medicină este 9,94, ultimul loc la forma de învățământ fără taxă fiind de 8,52, deci a mai crescut nivelul de pregătire al concurenților. Mai departe, la forma de învățământ cu taxă, ultimul admis a luat nota 8,07. Desigur, printre respinși se află și absolvenți care nu au reușit să obțină mai mult de patru, dar aceștia nu sunt foarte mulți. La final, după ce s-a tras linia, 297 de candidați au fost declarați respinși. 


Cu ce medii s-a intrat la unele specializări


La Medicină Dentară, 8.38 este ultima medie, iar după afișarea rezultatelor se poate observa că 156 de candidați sunt respinși. Mai departe, la Științe Economice, 132 de candidați nu au reușit să prindă un loc. La Facultatea de Psihologie și Științele Educației, competiția a fost acerbă, ca și în anii trecuți. La specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, 67 persoane au fost declarate respinse. La Psihologie, în schimb, ultima medie a fost 7.84. La Construcții, așa cum era de așteptat, ultima medie a fost 6,15. Nici Teologia Pastorală nu se poate lăuda cu candidați prea isteți, aici intrându-se și cu media 5.97. 


Pentru cei care au fost prea emotivi sau prea slab pregătiți pentru a prinde un loc la facultate, ei pot susține încă o dată examen de admitere luna viitoare, desigur, acolo unde mai există locuri neocupate.


Pentru sesiunea de toamnă, în perioada 5 - 15 septembrie au loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, de la toate formele de învățământ (IF, ID și IFR). Ziua de 15 septembrie este data limită de finalizare a înmatriculărilor pentru sesiunea septembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4454 secunde