Până în luna ianuarie 2009,

Universitatea "Ovidius" și UMC vor fi monitorizate

913

Articole recomandate

Din octombrie, 42 de universități de stat, printre care și Universitatea "Ovidius" și Universitatea Maritimă Constanța, sunt verificate de evaluatori ai societății civile din punctul de vedere al transparenței și corectitudinii în administrare, după ce, la programul pilot cu același scop, au fost constatate numeroase nereguli în cinci instituții de învățământ superior. "Deocamdată nu vă pot declara prea multe, întrucât abia am demarat acțiunea. Avem 20 de echipe de evaluatori. Sunt mai multe aspecte de analizat în universități și le vom urmări cât se poate de obiectiv", a precizat Andra Dușu, managerul de proiect din cadrul Coaliției pentru Universități Curate (CUC), organizația care a inițiat programul.
Echipele de evaluatori vor urmări dacă universitățile sunt transparente, mai exact dacă publică documentele contabile, declarațiile de avere și interese și dosarele de achiziții publice. Un alt aspect vizat este corectitudinea academică, respectiv plagiatul, felul în care se acordă diplomele și gradațiile, precum și desfășurarea procesului academic. Totodată, vor fi investigate formele de nepotism, implicarea studenților în luarea deciziilor, acordarea sporurilor financiare și modalitatea prin care sunt ocupate posturile didactice. Din fiecare echipă de verificare a universităților fac parte doi evaluatori, un expert și un student, niciunul dintre ei din universitatea investigată.
Evaluarea se va face până în ianuarie, urmând ca rezultatele expertizelor să fie făcute publice în perioada aprilie-mai 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3464 secunde