Chiar dacă nu apare pe lista universităților "pentru care garantează statul"

Universitatea "Ovidius" va intra în decembrie sub lupa ARACIS

800
Universitatea
Ieri, presa centrală a făcut publică lista universităților "pentru care garantează statul", mai precis instituțiile de învățământ superior care au trecut cu bine de evaluarea conform Legii Calității efectuată de Agenția Românească de Asigurare a Calității Învățământului Superior (ARACIS).
Pentru a înțelege mai bine de ce este atât de importantă supervizarea din partea acestei instituții reamintim că, prin HG 1257/2005, Consiliul Național de Evaluare și Acreditare Academică a fost înlocuit de ARACIS. Iar la Art. 4. al acestei hotărâri se precizează "Acreditarea instituțiilor de învățământ superior și a programelor lor de studii intră în componența exclusivă a ARACIS".
Motiv pentru care această instituție a câștigat finanțarea proiectului pentru a evalua instituțional 45 de universități românești, de stat și private, din cele 107 câte au autorizare de funcționare și acreditare. Din cele 16 universități care au primit acum verdictul ARACIS, una, respectiv Universitatea "Petre Andrei" din Iași a fost catalogată cu "lipsă de încredere", alte șase primind calificativul "grad de încredere limitat".
Și pentru că printre aceste universități nu s-a numărat și "Ovidius", motiv îndreptățit de îngrijorare pentru cei care studiază sau vor s-o facă la această instituție constănțeană, l-am contactat pe vicepreședintele ARACIS, prof. Călin Oprea. "Universitatea constănțeană se află în cel de-al treilea lot de evaluare, care va debuta în luna decembrie. Reamintesc că ARACIS a mai evaluat în intervalul 2007-2008 alte 19 instituții, iar această procedură durează cel puțin șase luni", a adus lămuriri prof. Oprea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3777 secunde