Conform deciziei instanței

Universitatea "Spiru Haret" are dreptul să facă înscrieri

414

Articole recomandate

USH a câștigat în instanță dreptul de a face înscrieri pentru anul universitar 2009/2010, ca urmare a deciziei de vineri, 14 august, a Curții de Apel București care a suspendat două articole din HG 749, prin care universității i se interzicea să organizeze examenul de admitere.
Articolele suspendate din HG 749 sunt articolul 6, alineatul 2 și articolul 7, care se referă la specializările la care se poate organiza admitere în anul  2009-2010 și respectiv la locațiile în care se poate face admitere, învăța și da examene.
La articolul 6, alineatul 2, se prevede că la specializările/programele de studii care nu se mai regăsesc în HG 749 nu se mai organizează admitere începând cu anul universitar 2009-2010.
Articolul 7, de asemenea suspendat de instanță, prevede, la alineatul 1, că instituțiile de învățământ superior acreditate prin lege pot organiza numai în locațiile evaluate favorabil de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior și confirmate prin hotărâri ale Guvernului, după caz, admiterea în învățământul superior, procesul de învățământ, examene de finalizare a studiilor, pot emite și elibera diplome de licență și alte documente școlare, numai la specializările/programele de studii universitare de licență autorizate să funcționeze provizoriu sau acreditate, separat pentru fiecare formă de învățământ (zi, frecvență redusă, învățământ la distanță), aprobate prin hotărâri ale Guver-nului, cu precizarea locației.
La alineatul 2, se arată că nerespectarea prevederilor ali-neatului conduce la nerecu-noașterea de către Ministerul Educației a studiilor și actelor de studii emise de aceste instituții.
Gabriel Ispas, director general adjunct la Direcția Generală juridică și control din cadrul MEC, a declarat că "Spiru Haret" poate organiza admitere doar în locații autorizate.
Hotărârea Curții de Apel București  nu este definitivă, recursul putând fi introdus în cinci zile. De asemenea, instanța a obligat Guvernul la plata 7.500 de lei cheltuieli de judecată. Excepțiile au fost respinse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 August 2009
Stire din Cultură-Educație : Ultimele apariții la Editura DOBROGEA
Pagina a fost generata in 2.2895 secunde