Universitatea "Spiru Haret" - înscrieri online și taxe în patru rate

1001
Universitatea

Articole de la același autor

Dacă la universitățile de stat înscrierile la facultate încep abia astăzi, la "Spiru Haret", spre exemplu, absolvenții claselor a XII-a, cu diplomă de bacalaureat, au început să-și depună dosarele chiar de la 1 iulie. 


Acest lucru a fost posibil datorită procedurii de preadmitere, care se realizează prin intermediul platformelor online ale universității, unde au început deja înscrierile pentru cei care vor să-și depună dosarul la Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice, specializările Drept și Management. 


Desigur, a precizat decanul facultății, prof.univ.dr. Mihnea Drumea, tinerii se pot înscrie acum și la sediu, doar că cei care aleg să se înscrie direct din fața computerului sunt scutiți de taxa de admitere, în valoare de 110 lei, în timp ce ceilalți candidați o plătesc. 


Potrivit legii, înscrierile se fac până la începerea noului an universitar. În ceea ce privește taxele de școlarizare, la studii de Licență, viitorii studenți trebuie să achite 2.600 lei pe an, la masterat - 3.000 lei, iar la studii postuniversitare - 1.400 lei. Pentru cei care au optat pentru un masterat cu predare în limba engleză, aceștia vor da mai mulți bani, respectiv 1.980 euro pe an.


Pentru a veni în ajutorul studenților, conducerea universității le permite acestora să-și plătească taxele de școlarizare în patru rate. "Cum situația economică nu le permite uneori să plătească la timp, doar prima rată trebuie achitată până la începerea anului universitar. Restul de bani se achită ulterior, în alte trei rate, iar noi considerăm că această decizie a Senatului îi ajută foarte mult pe studenți", a declarat, pentru "Cuget Liber", decanul Mihnea Drumea. 


Totuși, cei care aleg să-și continue studiile la Universitatea "Spiru Haret" trebuie să ia cunoștință că dacă nu își confirmă locurile ocupate vor pierde acest drept. Pentru persoanele care au terminat deja o facultate, acestea pot opta pentru studiile de masterat, ce au drept misiune aprofundarea pregătirii de specialiști în diferite domenii de activitate, astfel încât să-și poată forma, pe viitor, abilitățile profesionale și să facă față cu brio provocărilor profesionale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3628 secunde