Ursul de Argint pentru lungmetrajul "Aferim!"

102
Ursul de Argint pentru lungmetrajul

Articole de la același autor

Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, pentru lungmetrajul "Aferim!". La cea de-a 65-a ediție a galei Festivalului de Film de la Berlin, regizorul român a declarat că, dacă știa că lua un asemenea premiu important, "ar fi fost mai serios" când a filmat lungmetrajul.

"Aferim!" este un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească, la începutul secolului XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său, Mihai Comănoiu, caută un rob fugar - Cuzin Toma. A fost singurul film românesc, selectat în competiția Berlinalei 2015.

Din distribuția peliculei, fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu și Dan Nicolaescu.

Regizorul român a mulțumit celor din echipa filmului, subliniind că premiul le aparține. De asemenea, Radu Jude și-a exprimat speranța că obținerea acestui premiu reprezintă un mesaj pentru reprezentanții instituțiilor din România, care ar trebui să sprijine mai mult cinematografia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 16 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Gaițele", la Teatrul de stat
Luni, 16 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Slujba de la miezul nopții
Duminică, 15 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : România, în doliu!
Pagina a fost generata in 1.6768 secunde