Vernisajul expoziției "Meseriile mării"

144
Vernisajul expoziției

Articole recomandate

Mâine, de la ora 12,30, Alianța Franceză Constanța organizează, la Muzeul de Artă, vernisajul expoziției internaționale de fotografie "Meseriile mării"/ "Les métiers de la mer".

Este vorba despre o expoziție realizată în urma concursului lansat cu trei luni în urmă de instituția promotoare a francofoniei din orașul nostru, în parteneriat cu CMA Ships Romania și Muzeul de Artă.

Alianța Franceză Constanța a propus anul acesta, la cea de-a treia ediție, o competiție adresată pasionaților de fotografie. Tema concursului a fost în acord cu specificul locului, fiecare fotografie surprinzând legătura omului cu marea sau influența acestuia asupra mării, în exercitarea profesiilor specifice domeniului maritim. Obiectivele specifice ale proiectului au fost promovarea imaginii Mării Negre din perspectivă profesională, mutualizarea experienței profesionale a celor care lucrează în mediul maritim, precum și cultivarea spiritului de apartenență la spațiul geografic al Mării Negre. Fiecare participant, profesionist sau amator, s-a înscris în concurs cu până la patru fotografii, alb-negru sau color, conform unui regulament dinainte cunoscut.

Juriul, format din specialiști și artiști consacrați în domeniu, a stabilit câștigătorii, conform unor criterii de evaluare precum adecvarea cu tematica propusă, creativitatea și originalitatea și, desigur, calitatea tehnică a fotografiei. Evenimentul dorește să aducă un omagiu celor care muncesc și trăiesc în apropierea mării.

Evenimentul este deschis presei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4461 secunde