Veste excelentă pentru elevi. Vin bursele!

764
Veste excelentă pentru elevi. Vin bursele! - fondveste-1488819762.jpg

Articole de la același autor

De la reîntoarcerea din vacanța de iarnă, peste 10.000 de elevi constănțeni tot întreabă când vor sosi bursele, așa că, iată, le dăm o veste excelentă: azi și mâine se distribuie! Așadar, cei 10.448 de beneficiari vor primi sumele alocate pentru lunile ianuarie și februarie… motiv de calcul.


Odată cu intrarea în posesia banilor se încheie și "socoteala" pe semestrul I. Unitățile de învățământ au raportat deja către Inspectoratul Școlar Județean Constanța noile liste, valabile pe semes-trul II, care cuprind și elevii claselor a V-a și a IX-a, care până acum nu au primit niciun bănuț.


În topul burselor de performanță se află Liceul cu program sportiv "Nicolae Rotaru", cu 42 - în plan sportiv cele mai multe, nu e greu de ghicit, iar în planul învățăturii conduce, la performanță, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" (18 burse).


La capitolul burse de merit, acordate elevilor cu medii peste 8,50, conform prevederilor legii educaționale naționale nr. 1, Colegiul "Mircea" e în top cu 850 de elevi merituoși, urmat îndeaproape de Liceul Teoretic "Ovidius" - cu 809 elevi și de Liceul Teoretic "Traian" - 737 elevi. Dintre școlile cu cele mai multe burse de merit se numără Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea" (317 elevi), Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" (279 elevi) și Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" (239 elevi).


În cadrul ședinței Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Constanța, ce a avut loc la jumătatea lunii ianuarie, la propunerea Asociației Elevilor din Constanța, s-a votat Rezoluția privind creșterea cuantumului burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța, pentru semestrul II. Acestea se doresc a fi majorate după cum urmează: burse de merit - 60 de lei pe lună, burse de studiu - 150 de lei pe lună, burse de ajutor social - 200 de lei pe lună. Bursa de performanță va rămâne la valoarea de 200 de lei, așa cum este în prezent. 


Aceeași Asociație a Elevilor face demersuri la unitățile administrativ-teritoriale care nu au acordat burse în anul școlar 2015-2016, acestea fiind: municipiul Medgidia, orașele Băneasa, Eforie, Hârșova, Negru Vodă, Murfatlar, Ovidiu, precum și comunele 23 August, Adamclisi, Agigea, Aliman, Amzacea, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciobanu, Ciocîrlia, Cogealac, Comana, Corbu, Costinești, Cumpăna, Cuza Vodă, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Fântânele, Ghindărești, Gîrliciu, Grădina, Independența, Ion Corvin, Istria, Horia, Limanu, Lipnița, Mereni, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Oltina, Ostrov, Pantelimon, Pecineaga, Poarta Albă, Rasova, Săcele, Saligny, Saraiu, Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topalu, Topraisar, Tortoman, Tuzla, Valu lui Traian, Vulturu. 


Conform studiului "Indexul accesului la educație al elevilor din județul Constanța în anul școlar 2015-2016", elaborat de AEC în septembrie 2016, în județul nostru doar șapte localități din totalul de 70 au acordat toate tipurile de burse în anul școlar precedent.


Așteptăm cu interes să vedem ce reacție va avea conducerea Consiliului Local Constanța, mai ales că, așa cum spuneam, se întrevede o creștere a numărului de burse, ca urmare a integrării elevilor de clasele a V-a și a IX-a.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3732 secunde