Veteranii de război, omagiați de Asociația de Balcanistică și Slavistică

195
1
Veteranii de război, omagiați de Asociația de Balcanistică și Slavistică - asociatia-1430324214.jpg

Articole de la același autor

În amfiteatrul Liceului Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, s-a desfășurat, ieri, simpozionul "29 aprilie - Ziua Veteranilor". Activitatea, organizată de Asociația de Balcanistică și Slavistică din România, în colaborare cu Liceul Tehnologic "Ion Bănescu", Complexul Cultural "Callatis" și Asociația "Cultul Eroilor" Mangalia, a fost deschisă de profesor Corina Mihalache, directorul instituției gazdă, care a prezentat programul și participanții la eveniment.

Vicepreședintele Asociației de Balcanistică și Slavistică din România, Sorin Marcel Colesniuc, șeful Muzeului "Callatis" din cadrul Complexului Cultural din Mangalia și vicepreședintele Asociației "Cultul Eroilor" Mangalia, a vorbit despre veteranii care au participat la luptele din Războiul de Independență al României (1877-1878), Al Doilea Război Balcanic (1913), Primul Război Mondial (1914-1918, România intrând în război în anul 1916) și Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

La rândul său, prof. Emil Corneliu Ninu, președintele Asociației "Cultul Eroilor" Mangalia, a subliniat faptul că veteranii de război, după ce și-au slujit cu abnegație și sacrificiu țara, au devenit și slujitori ai condeiului.

Din acest punct de vedere, Dănilă Bănișteanu, din Cotu Văii, județul Constanța, a scris "Jurnal de front", în care și-a notat experiența dramatică din timpul războiului, dar și mâhnirea lipsei de recunoștință, de după 1990. 

Comentează știrea

catalin
30 aprilie 2015
Angajare imediata !!!!!!

Nu este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Nu l-au uitat pe Eminescu
Pagina a fost generata in 0.5508 secunde