Viitorul "cântă" bine. Palmares bogat pentru elevele Colegiului "Regina Maria"

199

Articole recomandate

Primăvara reprezintă pentru artiștii Colegiului de Arte "Regin Maria" începutul unui nou semestru în care competițiile de gen abundă în oferte. Elevele secției Artă vocală - Canto clasic își fac tot mai des simțită prezența la concursurile de Interpretare vocală, de unde se întorc cu premii și aprecieri juste asupra muncii depuse alături de profesorii lor îndrumători.

"Crai Nou" este un concurs de interpretare vocală ce s-a desfășurat chiar în perioada vacanței intersemestriale, la Brașov, fiind prezidat de binecunoscuta soprană Felicia Filip. Cele două eleve participante la această competiție, Claudia Marinescu, din clasa a XII-a, prof. coord. Roxana Băluță, și Ana Maria Soponaru, din clasa a XI-a, prof. coord. Laura Eftimie, au avut parte de concurență serioasă, ambele reușind sa obțină premiul al treilea, acompaniate de pianista Crimhilda Cristescu din București.

Au urmat două concursuri importante în București "Victor Giuleanu", care s-a desfășurat la Liceul de muzică "George Enescu", și "Revelația vocilor", organizat la Școala de muzică nr. 3, având în juriu profesori de canto de la Liceul de muzică "Dinu Lipatti". Minivacanța artistică a avut un rezultat mult așteptat, elevele participante reușind să facă față cu brio emoțiilor și sa obțină din nou premii deosebite. Atât Claudia Marinescu, cât și Ana Maria Soponaru au câștigat câte un premiu al treilea la "Victor Giuleanu" și premiul întâi la "Revelația vocilor", Andra Maria Ilie-Barangă, din clasa a X-a, coordonată de prof. Lucia Mihalache, a câștigat premiul întâi la "Revelația vocilor", iar Cristina Geleanu, din clasa a X-a, coordonată de prof. Roxana Băluță, a obținut premiul al doilea la "Revelația vocilor". Elevele au fost acompaniate la pian, cu multă măiestrie și dăruire, de prof. Marta Claudia Băceanu Tudor din București.

Un merit aparte au și profesorii pianiști corepetitori cu care elevele au lucrat la clasă, Ioan Caruțiu, Sabina Oprea, Luca Matei, care și-au adus, alături de profesoarele de canto, un aport considerabil din punct de vedere artistic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8614 secunde