Violeta Ciucur, noul rector al UMC

3790
17
Violeta Ciucur,  noul rector al UMC - violetaciucur1329914247133113566-1331157332.jpg

Articole de la același autor

Ieri, la Universitatea Maritimă din Constanța a avut loc ultima etapă a alegerilor pentru funcțiile de conducere, după ce marți, 6 martie, s-au desfășurat alegerile pentru consiliile profesorale și Senat.

Big Brother în sala 709

Ieri, fostul rector Cornel Panait afirma că unii studenți au reclamat faptul că s-a încercat manipularea lor de către un politician constănțean pentru a vota cu unul dintre candidați, motiv pentru care a decis să monteze în sala de vot două camere video. "Întrucât s-au exercitat presiuni asupra studenților să pozeze cu aparatul de fotografiat buletinul de vot, pentru a face dovada că au votat cu cine trebuie, am decis să instalăm aceste aparate", a declarat pentru "Cuget Liber" Cornel Panait. Surse din cadrul UMC făceau glume pe seama acestei măsuri de ultim moment afirmând că e mai rău ca la alegerea lui Putin sau că o astfel de inițiativă i-a inhibat pe studenți și că tocmai acesta ar fi fost scopul. Totuși, în afișele lipite pe pereți se spunea că măsura a fost luată pentru a asigura independența votului.

N-am înțeles, însă, de ce s-a decis ca pe lângă cele două cabine de vot să existe și un birou amenajat pe post de… cabină, din cauza căruia lumea trebuia să aștepte la ușă, afară. Și s-ar părea că nu este numai nedumerirea presei, dar și a unor profesori care i-au întrebat pe membrii comisiei electorale la ce folosește acel birou, când legea alegerilor prevede foarte clar cabine de vot.

Din cele 96 de cadre didactice și 16 studenți cu drept de vot s-au prezentat 86 de universitari și toți studenții, iar rezultatul alegerilor a înclinat în favoarea Violetei Ciucur.

Secretar științific al Senatului, conf. Violeta Ciucur, 45 ani, este absolventă a Politehnicii București și declara pentru "Cuget Liber" că mizează pe sprijinul unei echipe care o va ajuta să-și îndeplinească cu succes misiunea de rector și că nu este deloc intimidată de faptul că, fiind femeie, va conduce o instituție dedicată, în principiu, bărbaților.

Din senatul nou ales făcea parte și conf. Ciucur, care va fi înlocuită. Noii senatori UMC sunt: prof. univ. dr. Eliodor Constan-tinescu, lect. univ. dr. Dănuț Argintaru, lect. univ. dr. Mircea Georgescu, șl. univ. dr. ing. Gabriel Raicu, lector univ. dr. Felicia Surugiu, conf. univ. dr. ing. Ghiorghe Bătrînca, conf. univ.dr. ing. Paulică Arsenie, șl. univ. dr. Costel Stanca, șl. univ. dr. ing. Noel-Mircea Zus, conf. univ. dr. Dumitru Deleanu, conf. univ. dr. ing. Nicolae Bordea, conf. univ. dr. ing. Emil Oanță, prof. univ. dr. ing. Nicolae Buzbuchi, șl. univ. dr. ing. Liviu-Constantin Stan, șl. univ. dr. ing. Adrian Sabău, șl. univ. dr. ing. Ion Omocea, șl. univ. dr. ing. Carmen Dumitrescu, prof. univ. dr. ing. Dan Popa, conf. univ. dr. ing. Codruța Pricop, prof. univ. dr. ing. Răzvan Tamaș.

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cititorul
8 martie 2012
Vremea orcilor în universitati

Toata tzara e condusa de orci. Oribili, lacomi, care se inchina doar zeului Ban. E vremea lor, a nemernicilor. Shi sunt din ce in ce mai multzi. Vai de tzara asta cu asha universitari.

florin
8 martie 2012
normalitate

era de asteptat ca dl. batranca sa piarda, cine are nevoie de normalitate si de un om cinstit, universitar adevarat, care sa puna ordine in umc? trebuie mers inainte asa cum zicea comentariul anterior, cu orci, sa nu piarda vreun ban !

student
8 martie 2012
intimidarea studentilor

e gresit faptul ca studentii au fost manipulati de un politician....studentii au fost contactati de studenti de la facultatea de elecromecanica si profesori de la aceeasi facultate....si chiar a fost oribil cum s-au purtat cu studentii votanti ieri

alegeri incorecte
8 martie 2012
oare de ce nu cere nimeni anularea alegerilor?

motive exista destule, insa se pare ca n-are nimeni curaj sa miste in front.

Mishu
8 martie 2012
Felicitari

In sfarsit votul gandit a scos pe cineva care nu a fost pregatit sa-si desfasoare activitatea profesionala pe mare , si sa faca figuratie la uscat , gen: Basescu , Mazare , Calapod , Nicusor Constantinescu , Cupsa , Matei (consilierul municipal) , Fagadau , Manastireanu (de la Delfinariu) , Catana (prostul ala care a fost sef la Politia Cta) , Aurelian Andrei Popa (APC) , si multi , multi altii , de care momentan nu-mi aduc aminte acum , care prosti au fost atat cat au fost pe mare , si prosti raman toata viata lor , chiar daca s-au blindat pe parcurs cu diplome de la facultat ifantoma !!!Felicitari D-na Ciucur !!!

florin
8 martie 2012
re felicitari

stimate mishu, faceti grave confuzii, dl batranca nu este unul care a fost pe mare si face figuratie la uscat, este un universitar cu o pregatire in domeniu/ manageriala remarcabila. personal nu contest pregatirea profesionala a dnei ciucur, ci contest o situatie de fapt, foarte grava din UMC, situatie care banuiesc ca o cunoasteti ff bine si care se va perpetua sub conducerea stimatei doamne. atat si nimic mai mult

Răspuns la: Felicitari
Adăugat de : Mishu, 8 martie 2012
In sfarsit votul gandit a scos pe cineva care nu a fost pregatit sa-si desfasoare activitatea profesionala pe mare , si sa faca figuratie la uscat...
MINISTRU EDUCATIEI in viitor
8 martie 2012
De mă voi scula, pre mulți am să popesc

Ba fratilor eu am o mare nedumerire ....cum sa-si plece capu si suprematia didactica, adevaratii profesori in fatza semianalfabetei asteia (spun asta ca am fost student si la curs nu stia decat sa citeasca de pe foi, in rest e varza...) Dumnezeule, am trait sa o vad si p-asta, cum Dna Carp se inclina in fatza RECTORULUI, Dl Barsan, Dl Popovici,ori sunt mai multi ciurii-burii decat profesori, si aia au ales-o???? Chiar si Cornelus ca el a pus-o, si a lucrat cu liga ca de fiecare data. Ca in liga pe vremea mea erau prostii... si acum si saracii, care nu au bani de spaga. Nu va e rusine de voi sa traiti in halul asta? Voi puteti sa priviti in ochiii copiilor vostri si sa le cereti sa va urmeze in viata? Pt faptul ca ati schimbat retzete culinare acum trebuia sa o votati?? Asa o sa faca si copiii vostri. Si ei, ca si voi, vor fi condusi de nonvaloare. .Si daca mai prind pe nava cadeti de la UMC va promit ca dracu ii ia..pt calitatea lor si.pt ce au votat. Si o sa vina sa planga in fatza universitatii ca din cauza voastra nu li se mai permite sa navige, ca nu ati stiut sa-i invatati ce trebuie.Da bai, si nu o sa mai vina nici dracu sa mai invete in institutia aia de kkt, sa vedem de unde mai luati spaga sa traiti.Ca am auzit-o si p-asta, cum i-ati indepartat pe aia care nu puteau sa-si vanda sufletul pe doi argintzi.Si ati facut din scoala aia o banda rulanta care scoate doar diplome. Stati voi linistiti ca am sa trimit scrisori la minister pana o sa vina sa va faca o inspectie , sa vada ce stiu studentii vostri. Si o sa vina in timpul unui examen de le FR. Apropo,nu aveti asistentza medicala de prim ajutor in timpul examenelor pt studentii de peste 50 de ani...Da, sunt mai batrani studentii decat profesorii. Stiti ce va doresc????? Va doresc sa va inchida activitatea, ca mi-e rusine sa spun ca am fost pe-acolo.

florin
8 martie 2012
bravo

ai pus degetul pe rana, bravo, sunt curios daca ministerul, ministrul de resort au ceva de spus? mai mult ca sigur ca nu!

Răspuns la: De mă voi scula, pre mulți am să popesc
Adăugat de : MINISTRU EDUCATIEI in viitor, 8 martie 2012
Ba fratilor eu am o mare nedumerire ....cum sa-si plece capu si suprematia didactica, adevaratii profesori in fatza semianalfabetei asteia (spun asta...
Gigel
8 martie 2012
Ma mir

Ma mir cand vad atata revarsare de ura. Niciun mesaj negativ din cealalta 'tabara'. Fiindca lasi complexati si slab pregatiti care scriu anonim tot felul de minciuni sunt multi. . .

Răspuns la: bravo
Adăugat de : florin, 8 martie 2012
ai pus degetul pe rana, bravo, sunt curios daca ministerul, ministrul de resort au ceva de spus? mai mult ca sigur ca nu!
florin
8 martie 2012
va mirati degeaba

va mirati degeaba stimate domn, sau nu cunoasteti realitatea, consultati va rog site-urile sa vedeti tarifele de spaga, vorbiti cu studentii care vor sa invete carte si vedeti ce va spun, e o rusine ce se intampla la UMC. daca sunteti de profesie ofiter de marina, ati avut vreun stagiar de la UMC care a trecut "cu pile"?, daca nu, va spun eu ca nivelul de pregatire a multor absolventi de UMC este nesatisfacator, sunt unii dintre ei care sunt atat de departe de pregatirea pe care trebuie sa o aiba un ofiter de marina incat te ingrozesti! onoratul corp profesoral chiar nu are nimic de spus? intrebi stagiarul la nava cum de a promovat atatia ani in UMC, avand in vedere ca pregatirea lui teoretica e "0" si iti raspunde candid " cu spaga". nu credeti ca ii "deformam"? ca pleaca in viata cu idei si conceptii gresite? nu va sunt deajuns "casalotii" politicii romanesti , mai vrei inca 50 de ani de mocirla? cu stima

Răspuns la: Ma mir
Adăugat de : Gigel, 8 martie 2012
Ma mir cand vad atata revarsare de ura. Niciun mesaj negativ din cealalta 'tabara'. Fiindca lasi complexati si slab pregatiti care scriu anonim tot...
17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Alegerile UMC au întrunit cvorumul
Pagina a fost generata in 0.5188 secunde