Viorica Cherecheș: Nu există, la nivel național, o strategie unitară pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID

236
Viorica Cherecheș: Nu există, la nivel național, o strategie unitară pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID - f58d740773e848739e6f6ac2c2f50fe8-1598691211.jpg

Articole recomandate

Deputata PNL Viorica Cherecheș apreciază că nu există, la nivel național, o strategie unitară a Ministerului Sănătății și a Ministerului Educației pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și nici măsuri ferme în acest sens.


"Ca medic, am constatat că la nivel național nu există o strategie unitară a Ministerului Sănătății și a Ministerului Educației pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și nici măsuri ferme. Peste câteva zile să sperăm că începe școala, copiii din toată țara se vor întâlni, se vor îmbrățișa, cu siguranță regulile igienico-sanitare vor fi uitate, ceea ce va determina apariția de noi focare de COVID-19 cu aducerea elevilor din nou în izolare la domiciliu sau internare în spital", precizează Cherecheș, conform unui comunicat citat Agerpres.


Ea adaugă că, în aceste condiții, răspunderea în fața comunității "va fi a medicilor, a dascălilor, a autorităților locale pentru apariția de noi îmbolnăviri" cu coronavirus, la care se poate adăuga și virusul gripal cu contagiozitate crescută.


"Măsurile de prevenire trebuie să fie Lege pentru fiecare dintre noi. Trebuie să ne conștientizăm copiii că totul s-a schimbat, să ne adaptăm la proceduri fundamentale care să ne însoțească mereu pentru limitarea răspândirii coronavirusului", subliniază ea.


Pe de altă parte, își exprimă regretul legat de faptul că "după șase luni de muncă susținută în spitale, casta medicală este blamată", în ciuda eforturilor depuse.


"Mulți pacienți internați au trăit acest moment cu incertitudine, oare de ce sunt pozitivi sau negativi, cu simptomele bolii sau fără simptome, frământați de întrebarea fără răspuns 'de unde am contactat virusul?'. Medicii, personalul medical i-au tratat zilnic, îngrijindu-se și de corp, dar și de sufletul lor în ciuda cuvintelor jignitoare spuse de cei care nu cunosc adevărul, ce înseamnă munca într-o unitate medicală în ultima jumătate de an", precizează deputata.


Conform acesteia, comunitatea maramureșeană, în ultimele săptămâni, a fost marcată de o ușoară creștere a numărului de cazuri de infecții cu coronavirus.


"Au fost oameni care nu au înțeles măsurile de prevenire, nu au respectat restricțiile impuse în concedii și la întâlniri, iar apariția bolii i-a adus la spital. Orice persoană cu care venim în contact trebuie s-o considerăm posibil infectată cu coronavirus, de aceea în această etapă trebuie să tratăm totul cu prudență și multă responsabilitate", subliniază Viorica Cherecheș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7032 secunde