Vizită de studiu în Franța a elevilor Liceului Teoretic "Callatis"

255
20 de elevi de la Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia, însoțiți de cinci profesori, au fost invitați, în perioada 31 martie-5 aprilie, să facă o vizită culturală de studiu partenerilor lor de la Liceul "Julie-Victoire Daubie" din Argenteuil, Franța. 

Schimbul cultural este prilejuit de participarea elevilor la a treia ediție a proiectului internațional "Martor la tradiții". Proiectul are ca parteneri internaționali șase școli din Portugalia, Cap Verde, Turcia, Bulgaria și Franța. Proiectul își propune promovarea valorilor strămoșești, a tradițiilor și obiceiurilor populare din diferitele regiuni ale țării și din diferite țări, dar oferă și ocazia elevilor să se cunoască și să lege prietenii. 

Coordonatorii proiectului, prof. Vianora Avădănei și prof. Ramona Buzea, afirmă că, educându-i de mici pe copiii noștri, prin diverse activități desfășurate în familie și în unitățile de învățământ, ei vor îndrăgi limba pe care o vorbesc, obiceiurile țării în care

s-au născut, dar, în același timp, vor învăța să înțeleagă și să respecte tradițiile altor popoare. 

Vizita de studiu continuă o tradiție a liceului, începută anul trecut cu o vizită reciprocă cu Liceul "Gurlek Nakipoglu" din Istanbul, Turcia. 

Proiectul "Martor la tradiții" nu s-ar putea derula fără sprijinul constant de care beneficiază din partea partenerilor săi: Primăria Mangalia, Fundația "Callatis 96" și Organizația Salvați Copiii, filiala Mangalia, coordonată de prof. Carmen Faliboga. 

În perioada 14-19 aprilie, elevii români urmează să primească vizita elevilor din Franța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3271 secunde