„Voievodul țiganilor” se întoarce pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

306
„Voievodul țiganilor” se întoarce pe scena Teatrului „Oleg Danovski” - voievodultiganilor3-1635500621.jpg

Articole de la același autor

În acest weekend, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invită publicul la opera „Tosca” de Giacomo Puccini și opereta „Voievodul țiganilor”, de Johann Strauss (fiul). Ambele spectacole vor avea loc de la ora 18:30. Pentru cei care nu au văzut până acum „Tosca” le spunem că aceasta poate fi vizionată în cursul zilei de sâmbătă, 30 octombrie şi este o operă în trei acte, al cărei libret a fost scris de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după piesa de teatru „La Tosca” din anul 1887 a dramaturgului Victorien Sardou. Premiera operei a avut loc pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi” din Roma. Regia artistică este semnată de Gheorghe Bărbulescu, iar scenografia îi aparţine lui Şerban Jianu. Soliştii care vor evolua pe scenă sunt următorii: Akiko Hayakawa, Doru Iftene, Cătălin Țoropoc, Laurenţiu Severin, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Adrian Pârlea, Mihaela Ionescu.

Duminică, 1 noiembrie, sunteţi invitaţi, în schimb, la „Voievodul ţiganilor”.

Libretul operetei a fost scris de Ignaz Schnitzer după romanul scriitorului maghiar Jokai Mor. Premiera operetei a fost pe 24 octombrie 1885, la Teatrul de la Viena. Acțiunea se petrece în ținutul bănățean, aproape de orașul Timișoara în anul 1741, la 24 de ani după lupta de la Belgrad.

Regia artistică şi scenografia poartă semnătura Luciei Cicoară - Drăgan. Soliștii care vă vor încânta văzul şi auzul sunt Răzvan Săraru, Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Daiana Gavrilescu, Aurelian Ghiţoi, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Octavian Minea, Cristian Parmac, Ștefan Acsinte, Marian Irimia, Iulian Bratu, Matias Eftimie, David Popescu. Dirijor este Tiberiu Oprea, iar maestru cor Adrian Stanache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5939 secunde