Volumul "Fang", lansat la Librăria "Sophia"

701
Volumul
Vineri seară, Librăria Sophia a fost loc de întâlnire pentru poeți, scriitori și critici, care au participat la evenimentul lansării volumului de poezie "Fang", semnat de Alice Drogoreanu.
Despre cel de-al doilea volum al poetei-fotograf a vorbit Dan Mihuț, redactorul-șef al revistei "Tomis", care a subliniat capacitatea autoarei de a-și imortaliza reacțiile în vers: "În poezie are un fel foarte fotografic, aproape filmic, de a scoate în relief contactul ei cu realitatea. Ea își fotografiază fiecare reacție și senzație în contact cu realitatea. Mare parte din texte sunt scrise după experiențe profunde, extrem de senzoriale. E o carte foarte vie și impactul este foarte puternic. Între primul volum și al doilea e un salt impresionant. E o scriitură oarecum de nișă, pentru că se detașează de poezia feminină, feministă".
Prezentă la eveniment a fost și scriitoarea Ștefania Mincu, soția regretatului poet Ma-rin Mincu. Ea a pus accentul pe sensibilitatea realizatoarei volumului "Fang": "Cred că poeta dispune de o sensibilitate deosebit de acută, care riscă niște mișcări bruște. Chiar dacă are un obiectiv fotografic (cred că e ascuns undeva), ea nu fotografiază, ci creează fotografii interne pe care le știe numai ea".
Totodată, Ștefania Mincu a anunțat constănțenii că pot merge la cenaclul "Marin Mincu", care se ține la Biblioteca Metropolitană din București, sala "Mircea Eliade". "La ultimele ședințe de cenaclu eu mi-am permis să spun că mi se pare că poezia română în momentul acesta e în recesiune, așa cum e în recesiune și economia, și sufletul și multe".
La eveniment au mai fost prezenți și scriitorii Miki Vieru și Mircea Țuglea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8472 secunde