Vorbește 7 minute despre instigarea la ură!

148
Vorbește 7 minute despre instigarea la ură! - vorbeste7minute-1443118542.jpg

Articole recomandate

Săptămâna viitoare, Asociația Sigma Development Center Constanța, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Centrul de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanța, organizează o dezbatere publică cu tema discursului instigator la ură.

Termenul de discurs instigator la ură "va fi înțeles ca acoperind toate formele de exprimare care diseminează, incită, promovează sau justifică ura rasială, xenofobia, anti-semitismul sau alte forme de ură bazate pe intoleranță, inclusiv: intoleranța exprimată de naționalismul agresiv sau etnocentrism, discriminare și ostilitate împotriva minorităților, migranților și persoanelor ce sunt descendenți ai imigranților", se arată în invitația primită pe adresa redacției.

Prin organizarea acestei dezbateri publice, se dorește familiarizarea opiniei publice cu conceptul de discurs instigator la ură și militarea pentru recunoașterea acestei forme de discurs ca fiind un factor de inhibare în dezvoltarea tinerilor.

La dezbatere, sunt invitați și încurajați să prezinte un punct de vedere, a cărui durată de prezentare să nu depășească 7 minute, reprezentanți ai instituțiilor publice, ONG-uri care lucrează cu tineri sau pentru tineri, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ (școli generale, licee), reprezentanți ai asociațiilor sau comitetelor de părinți și elevi, jurnaliști sau bloggeri.

Pe parcursul evenimentului, se vor colecta ideile susținătorilor și vor fi trimise post-eveniment către actorii principali ai comunității locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1546 secunde