Astăzi, în România, este Ziua dascălilor umiliți!

"Vrem să-i determinăm să gândească!"

396
Sub motto-ul "Salvați școala românească", astăzi, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ organizează miting și marș în Capitală, la care sunt așteptate să participe circa 10.000 de persoane.
Din Constanța, se deplasează la București patru autocare, astfel județul alăturându-se mișcărilor de protest cu circa 200 de persoane. Întrebat care sunt așteptările colegilor săi de breaslă de la această manifestare, prof. Mihai Contanu, vicepreședinte SLSIP Constanța, ne-a declarat că se speră ca prin aceste mișcări repetate de stradă să-i determine pe guvernanți "să conștientizeze că existăm și să-i determinăm să gândească!".

Desfășurătorul așa-zisei Zile a Educației
Între orele 9.00-10.00 va avea loc adunarea participanților la principalele puncte de intrare în Capitală, după care, în intervalul orar 10.00-10.45 participanții se vor deplasa către Piața Victoriei. La ora 11.00 și până la ora 12.30 va avea loc mitingul propriu-zis de protest, iar de la ora 12.30, pe traseul Piața Victoriei - Ministerul Muncii și Ministerul Educației, va urma un marș de protest.
Cu toate că problemele din educație sunt foarte cunoscute, la ele s-au adăugat în ultima vreme altele noi, cum ar fi salariile reduse cu 25%, respectiv venituri diminuate cu 40% sau cele 15.000 de posturi. Revendicările cadrelor didactice sau nedidactice aflate astăzi în Piața Victoriei sunt legate de: l salarii decente pentru personal l coeficienți mai mari în grila din legea de salarizare unitară a bugetarilor l majorarea salariului minim la 750 lei, în 2011 l adoptarea noii legi a Educației care să reformeze sistemul de învățământ: aplicarea Legii 221/2008 l stoparea reducerilor de personal din învățământ l respectarea condițiilor igienico-sanitare în toate școlile l transport școlar pentru toți elevii, precum și manuale noi l modificarea programelor școlare, pentru un învățământ modern, care ar trebui în primul rând depolitizat l reducerea vârstei de pensionare de 65 de ani, propusă în legea unică a pensiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1101 secunde