Bucurie la Costinești

Zece copii din comuna Băbana, pentru prima dată la mare

315
Programul vacanțelor sociale dema-rat de Ministerul Educației și Cercetării le dă oportunitatea copiilor proveniți din familii nevoiașe, dar cu rezultate deosebite la învățătură să petreacă o săptămână la mare. Astfel, zece copii din comuna argeșeană Băbana au ajuns pentru prima oară la mare.
I-am găsit la Costinești, pe niște băncuțe, bucurându-se de suveniru-rile achiziționate. "Ia uite ce brățară frumoasă mi-am luat eu, e numai din scoici", "De fiecare dată când o să beau din cana asta cu pești o să-mi aduc aminte de mare" - spun cei mici.
Vestea că vor merge la Costinești le-a fost dată cu două zile înainte de a pleca. "Am uitat și de premierea de la școală, și de tot, marea era cea mai importantă pentru mine. Diplomele o să le primesc oricum când voi ajunge acasă, dar marea o văd în premieră", povestește entuziasmat Costi. Puștiul nu știa să înoate când a ajuns la plajă, dar s-a ambiționat și a învățat singur!
În fiecare zi, copii au un program bine stabilit de însoțitorul lor, Monica Minescu, profesor învățământ primar. Dimineața și după amiază, merg la plajă, iar seara, își probează calitățile de soliști la karaoke organizat de Vila Duca, locul unde sunt cazați.
Alexandra are 13 ani și nu mai fusese la mare niciodată, părinții sunt prea săraci să o aducă pe litoral: "Când am văzut marea, aveam un sentiment ciudat, de bucurie imensă. Îmi venea să plâng și să rând în același timp. Marea m-a uimit!". Profesoara ne spune că, deși s-a simțit rău cu o seară înainte, boala nu a putut să o țină la pat pe Alexandra, "numai gândul că e la mare a vindecat-o".
I-am lăsat pe copii să se bucure în continuare de mini-sejurul la mare, cu promisiunea că, la anul, vor învăța la fel de bine pentru a mai fi răsplătiți cu o vacanță.
Roxana IONESCU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Iunie 2011
Stire din Cultură-Educație : Constanța se pregătește să râdă
Pagina a fost generata in 2.2815 secunde