Zeci de animăluțe vă întâmpină la Microrezervația din Constanța

213

Articole de la același autor

Weekend-ul acesta, puteți admira animăluțele. Unde? La Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța ! După ce treceți de Delfinariu, mergeți un pic înainte și la câțiva metri veți găsi o superbă microrezervație, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 12 hectare, din care două hectare reprezintă luciu de apă cu vegetație palustră. 


Potrivit reprezentanților complexului, acest obiectiv a fost creat în ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai complexă asupra naturii dobrogene.


Patrimoniul acestui obiectiv deține avifaună acvatică (pelicani, lebede, rațe și gaște sălbatice), avifaună terestră (păuni, fazani) și mamifere (mufloni, cerbi lopătari, căpriori), care se regăsesc în Rezervația Biosferei Delta Dunării și Rezervația Negureni. Multe dintre aceste exemplare sunt monumente ale naturii și specii rare cu o reprezentare tot mai redusă în biotopurile naturale.


Unele exemplare au fost obținute prin schimburi cu alte grădini zoologice, iar altele au fost achiziționate sau donate. 
Lucru îmbucurător, în fiecare an s-a reușit reproducerea și creșterea în captivitate a numeroase exemplare aparținând unor specii variate (mufloni, cerbi lopătari). 


În plus, din anul 2010 a fost adus de la Dorici/Bulgaria un exemplar de cal mongol Equus prijewalsky. 
"Toți acești «locatari» beneficiază de spații de cazare conform normativelor europene, tendința actuală fiind eliminarea platformelor betonate și a barelor metalice împrejmuitoare. În prezent, și această secție se află într-o continuă activitate de creștere și diversificare a efectivelor. În plus, pe viitor se intenționează ca acest cadru natural să devină nu doar o zonă de vizitare, ci mai ales una de relaxare și chiar agrement, de petrecere a timpului liber într-un mod educativ și plăcut.
De asemenea, în timpul sezonului estival, pe lacul natural din incinta microrezervației puteți admira coloniile de pelicani și lebede plutind maiestuos", au explicat specialiștii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0495 secunde