Zi magică pentru copiii de la Școala Gimnazială numărul 1 Poarta Albă

278
Zi magică pentru copiii de la Școala Gimnazială numărul 1 Poarta Albă - poartaalba-1364583464.jpg
Școala Gimnazială numărul 1 Poarta Albă a organizat, vineri, cea de-a cincea ediție a festivalului de teatru școlar "Lumea magică a teatrului" - proiect cuprins în calendarul județean al activităților educative 2013. 

Magia scenei i-a învăluit pe cei mici care, pentru câteva zeci de minute, au uitat de lumea în care trăiesc, interpretând roluri colorate și pline de bucurie. 

"Lumea magică a teatrului" este un proiect inedit, în cadrul căruia fiecare elev învață și se antrenează pentru ceea ce-și dorește. Dascălii îi îndrumă astfel pe cei mici să își dezvolte aptitudinile în funcție de preferințele fiecăruia, încurajându-i să se exprime prin muzică, dans, creație plastică și jocuri actoricești. 

"Contactul la această vârstă cu mari opere literare, chiar fragmentat prezentate pe scenă, îi ajută pe copii să-și formeze gustul estetic, să iubească și să respecte literatura română si cea universală", mărturisește prof. Florentina Mangri, directorul Școlii Gimnaziale numărul 1 Poarta Albă. 

Anul acesta, decorurile special aranjate de dascălii școlii i-au dus pe cei mici într-o lume de poveste, în care voioșia și emoția au fost la ele acasă. Școala Gimnazială numărul 1 Poarta Albă a fost gazda mai multor instituții de învățământ din municipiul Constanța, Castelu, Murfatlar, Valu lui Traian, Nisipari și Grădinița numărul 1 Poarta Albă. 

Întreaga comună Poarta Albă a înflorit odată cu elevii care și-au expus cu bucurie desenele, colajele și afișele publicitare, originalitatea fiind cuvântul cheie în desfășurarea acestui proiect. 

La activitate, alături de copii s-au bucurat primarul localității Poarta Albă, Vasile Delicoti, prof. metodist Roxana Mitan - Palatul Copiilor Constanța -, prof. metodist Ioana Dumitru - Clubul Elevilor Medgidia - și directorul școlii, prof. Florentina Mangri. Coordonatorul proiectului a fost prof. Oana Roxana Cabuz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : A traversat prin loc nepermis
Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Bilanț la Penitenciarul Poarta Albă
Pagina a fost generata in 0.3724 secunde