Zilele Francofoniei, celebrate prin imagini

587
Bilblioteca Județeană "I.N. Roman" a găzduit expoziția de fotografie "La Mer - Lumières et Profondeurs", constând în fotografii realizate de elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria". Cele aproximativ 40 de lucrări expuse au reprezentat Marea Neagră, o parte dintre fotografii fiind expuse, inițial, la Sibiu, în cadrul unui proiect artistic intitulat "Tomis-cetate peste timp". Elevii expozanți se pregătesc pentru un viitor în fotografie la clubul foto din cadrul colegiului la care studiază. "Există în facultățile de artă secții de video-procesare și este păcat ca acești copii să-și susțină examenul de admitere în acele instituții fără să știe despre ce e vorba exact", a spus profesorul de design Constantin Grigoruță, coordonatorul clubului de fotografie al Colegiului Național de Artă "Regina Maria". Clubul foto nu este destinat exclusiv pregătirii elevilor, ci, în mod inedit, și părinților acestora.
Motivul pentru care s-a ales tematica mării este preocuparea tot mai ardentă la nivel mondial pentru protejarea mediului înconjurător, drept pentru care Constanța contribuie la această mișcare și prin artă. "S-a optat pentru tematica mării pentru că anul 2008 este dedicat mediului și avem datoria să reacționăm cât mai mult", susține prof. Mihaela Postelnicu, responsabil cultural al Alianței Franceze.
Noile tehnologii de editare și procesare a imaginilor aduc atât avantaje, cât și dezavantaje fotografiei. Pe de o parte, ele îmbunătățesc aspectul imaginii, dar, pe de altă parte, îi diminuează naturalețea. Simțul artistic, dar și aptitudinile tehnice sunt, însă, atuurile viitorilor fotografi.
Expoziția a fost realizată cu ocazia Zilelor Francofoniei și organizată de Alianța Franceză Constanța, Biblioteca Județeană Constanța și Asociația Română a Profesorilor de Franceză. (V.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.546 secunde