Zilele Francofoniei la Constanța

359
În cadrul Săptămânii Francofoniei, elevii Liceului Teoretic "George Călinescu" din Constanța au participat la Festivalul de muzică francofonă "Francochanson", care a avut loc în zilele de 10 și 11 martie la Buzău.

Francofonii de la Călinescu au fost prezenți în ambele secțiuni ale festivalului. La secțiunea soliști, la nivel de gimnaziu, a participat Magean Alice Andreea, elevă în clasa a V-a, cu melodia "Le temps des grands-parents / Croire" , coordonată de prof. Iulia Gaborcea. Reprezentația ei a fost convingătoare, eleva întorcându-se de la Buzău cu Mențiune.

La secțiunea dedicată liceenilor, la categoria soliști, a participat Marghidan Florentina Andrada, elevă în clasa a X-a la liceul "George Călinescu" care a interpretat "Ma philosophie", compusă de Amel Bent, bazată pe linia melodică a piesei "Pleacă" a celor de la Vunk, în colaborare cu Antonia.

Festivalul a fost abia prima manifestare dedicată Zilei Francofoniei, care este astăzi.

Liceul teoretic "George Călinescu" din Constanța organizează, în aceste zile, în colaborare cu Alianța Franceză, un concurs de afișe și unul de compuneri care să reflecte felul în care elevii înțeleg conceptul de "francofonie". Ca în anii anteriori, elevilor li s-a dat deja o listă de zece cuvinte pe care trebuie să le folosească pentru a compune afișele, printre care "historie" (istorie) , "âme" (suflet") și "caractere" (personalitate). "Elevii redactează texte și afișe care să ilustreze valoarea acestor cuvinte. Fiecare clasă își prezintă afișele și vom face și o expoziție cu ele aici, în liceu", a declarat, pentru Cuget Liber, prof. Ileana Meheleanu, directorul Liceului Teoretic "George Călinescu".

Astăzi are loc concursul afișelor la liceu și mâine lucrările elevilor vor fi jurizate în cadrul evenimentului "Reunion Francophone", ce va avea loc începând cu ora 17.00 în incinta liceului "Carol I" din Constanța și la care și-au confirmat participarea mai multe licee din oraș.

Tot miercuri, de la ora 9.00, Alianța Franceză este gazda "La plume d " #_or", un concurs de compuneri tot pe teme francofone. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cursuri de limba norvegiană
Pagina a fost generata in 1.7766 secunde