Ziua Dobrogei, la Liceul "Bălcescu" din Medgidia

224

Articole de la același autor

În acest an, Ziua Dobrogei a fost marcată la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia prin activități desfășurate în cabinetul de istorie sub îndrumarea prof. Anișoara Ciornei, dar și în Piațeta Decebal. Elevii au vizionat filme documentare despre Dobrogea, obiective istorice și turistice, precum și un fragment din filmul "Pentru patrie". În cadrul activității, profesorul de istorie a lansat un concurs de film documentar cu temele "Dobrogea pământ românesc" și "Centenarul Unirii".

Începând cu ora 11, elevi și profesori ai Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu", în parteneriat cu Casa de Cultură "I. N. Roman", au participat la activitățile dedicate Zilei Dobrogei în Piațeta Decebal.

"Activitățile dedicate Zilei Dobrogei au urmărit evocarea importanței zilei de 14 noiembrie – unirea Dobrogei cu țara precum și contextul care a făcut posibilă unirea. De asemenea, aceste activități au avut rolul de a le face cunoscute elevilor vestigiile existente în Dobrogea și de a forma noii generații respect pentru valorile naționale", explică directorul liceului, prof. Marius Furtună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3756 secunde