Ziua Mondială a Zonelor Umede, sărbătorită la Grup Școlar Cogealac

371
Cu toate că se află într-un avansat proces de reabilitare, șantierul ce se desfășoară la Grup Școlar Cogealac n-a împiedicat buna desfășurare a unei serii de activități menite să marcheze Ziua Mondială a Zonelor Umede.
Activitatea, concretizată într-o lecție dezbatere, a avut ca temă "Apele noastre: ape curate, ape murdare. Ce putem face?", scopul acțiunii fiind acela de a atrage atenția autorităților locale asupra problemelor de mediu pe care le-am neglijat până în prezent. "Obiectivul nostru a fost să dovedim că suntem capabili să dezvoltam strategii prietenoase față de mediu și să folosim oportunitățile locului în care trăim", declara Raluca Grigore, consilier de imagine.
Elevii participanți la activitate aparțin profilului resurse naturale și protecția mediului, clasele IX și XII. Proiectele prezentate de aceștia:
- Marea de lângă noi
- Delta Dunării și problemele ei
- Hidrografia zonei Cogealac
- Elemente cheie ale dezvoltării durabile
- Apa, esența vieții.
Rezultatele activității vor consta în articole publicate în "Foaia Mediului", publicație de profil a liceului și "Arcade", revista Grupului Școlar Cogealac, ce vor fi distribuite membrilor comunității cu sprijinul Primăriei Cogealac.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7442 secunde