Ziua studentului străin, la Universitatea "Ovidius"

329
Mâine, de la ora 10.00, va avea loc cea de-a treia ediție a Zilei studentului străin din Universitatea "Ovidius" din Constanța. La această manifestare, vor participa, în special, studenții Anului pregătitor de la Facultatea de Litere, dar și alți studenți străini ai Universității "Ovidius".

În cadrul manifestării multiculturale, peste 70 de studenți din Albania, Macedonia, Grecia, Turcia, Israel, Bulgaria, Maroc vor susține lucrări despre țările din care provin, despre tradițiile și obiceiurile lor, toate acestea fiind exemplificate și prin costume populare, dansuri și preparate culinare specifice. Manifestarea va avea loc în sala 035 din Campus Universității "Ovidius".

v v v

Tot mâine, Facultatea de Științe Economice organizează a IX-a ediție a Conferinței Internaționale "Probleme Actuale ale Economiei Globale". Lucrările se vor desfășura în sediul din Campusul Universității, Aleea Universității nr. 1. Numărul mare de participanți, atât din învățământ cât și din mediul de afaceri, reflectă interesul sporit pentru tema abordată și a creat premisele transformării acestei conferințe într-o tradiție a Facultății de Științe Economice.

Totodată, în cadrul conferinței, de la ora 12, are loc decernarea titlului de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Victor Manole. De-a lungul a peste patru decenii de activitate, profesorul a desfășurat cu rezultate remarcabile o bogată activitate didactică, științifică și managerială în cadrul Academiei de Studii Economice din București, contribuind la educarea și formarea unui număr mare de specialiști și doctori în domeniul economiei agrare. A deținut funcții de conducere în Academia de Studii Economice din București, precum șef al catedrei de Economia și tehnologia producției agricole și alimentare, prodecan și două mandate de decan al Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului. De asemenea, s-a implicat cu profunzime în reforma învățământului economic, în general, și a celui de economie agrară, în special, în calitate de membru în Comisia de Științe Economice a Consiliului Național de Evaluare și Acreditare Academică (CNEAA) și apoi ca președinte al Comisiei de Științe Economice I din cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), precum și ca membru al Comisiei de Științe economice din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor Universitare (CNATU).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7696 secunde