Astăzi, Ambasadorul Franței va inaugura

A 20-a ediție a Salonului Internațional de bandă desenată

357
A 20-a ediție a Salonului Internațional de bandă desenată - df84bf8cf4c44caeede3e10fcbe023ab.jpg
Astăzi, de la ora 17, la Muzeul de Artă din Constanța va avea loc deschiderea oficială a Salonului Internațional de bandă desenată francofonă, aflat la cea de-a 20-a ediție.
În anul 1991, la inițiativa lui Dodo Niță, președintele Asociației BD-iștilor din România, avea loc, la București, primul Salon Internațional al benzii desenate din România. Din cele nouăsprezece ediții de până acum, opt s-au desfășurat la Constanța, beneficiind de susținerea Ambasadei Franței și delegației generale a Alianței Franceze din Paris în România. Și de data aceasta se va afla la Constanța Henri Paul, ambasadorul Franței la București, împreună cu Fabienne Reuter, delegatul Ambasadei Belgiei, secția francofonă Wallonie-Bruxelles.
În cele două zile vor avea loc lansări ale noilor publicații BD românești, în prezența autorilor: JUP, Radu Marian, Radu Cătăniciu, Dodo Niță, Alexandru Ciubotariu, Octav Ungureanu și Adrian Cioroianu, o dezbatere moderată de Paul Laffont - "O retrospectivă 20 ani", o masă rotundă cu tema "Totul despre banda desenată".
În ultima zi este programată decernarea premiilor concursului BD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Stire din Diverse : Spectacolele Teatrului "Oleg Danovski"
Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Stire din Diverse : Orgamele de la Jurilovca
Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Stire din Diverse : 12 trucuri pentru copii sănătoși
Pagina a fost generata in 1.432 secunde