A apărut robotul care gătește la nivel profesional în doar câteva minute

110
1
A apărut robotul care gătește la nivel profesional în doar câteva minute - gettingstartedcooking1-1429180987.jpg

Articole recomandate

Un robot capabil să gătească la nivel profesional în decurs de câteva minute a fost dezvoltat de ingineri din Marea Britanie, care l-au prezentat drept primul automat de bucătărie din lume, informează Reuters.


Robotul are două mâini complet articulate, realizate de compania Shadow Robot, ale cărei produse sunt utilizate în industria nucleară și de NASA. Aceste mâini abile pot reproduce fidel mișcările umane, pregătind delicatese cu stele Michelin, cu toată îndemânarea și flerul unui maestru bucătar.

Cheia îndemânării robotului în bucătărie este faptul că mișcările sale au fost copiate în 3D după cele ale bucătarului profesionist Tim Anderson. Pentru a transfera cunoștințele sale aparatului, Anderson a fost înregistrat într-un studio special de gătit în timp ce purta mănuși de captare a mișcării. Abilitățile robotului au fost prezentate marți în cadrul unei demonstrații de pregătire a unei supe-cremă de crabi.

Dispozitivul a fost creat de compania Moley Robotics cu sediul în Marea Britanie, care și-a propus să dezvolte o versiune de consum la un preț accesibil în următorii doi ani, scrie realitatea.net.



Comentează știrea

Andrei
16 aprilie 2015
Munceste de acasa!

Deschide o afacere in FRANCIZA ALTERNATIVA . Fara a necesita cunostinte avansate IT. Se lucreaza de acasa, part-time. Fii propriul tau sef. Minim 18 ani. Cu perseverenta, poti obtine 300 Euro lunar sau chiar mai mult. Instruire GRATUITA. Trimite INFO la: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Luni, 30 Martie 2015
Stire din Diverse : Baie amenajata in stil Feng Shui
Miercuri, 25 Martie 2015
Stire din Diverse : Dormitorul, zona noastră de relaxare!
Pagina a fost generata in 3.7177 secunde