A fost descoperit omul-cerb, o specie necunoscută până acum

1027

Articole de la același autor

Fosile ale "oamenilor-cerb", numiți astfel după animalele pe care le vânau, au fost găsite de curând în China.

Fosilele unor oameni din Epoca de Piatră, descoperite de curând în două peșteri din China aparțin unei specii de umanoid necunoscute până acum, care prezintă un melanj de trăsături preistorice și moderne.

Numiți "oamenii-cerb" după animalele pe care le vânau, aceștia datează de acum 14.500- 11.500 de ani și sunt cele mai tinere fosile de umanoid descoperite până acum în Asia.

Profesorul Curnoe, de la Universitatea din New South Wales spune că omul-cerb ar fi conviețuit alături de oamenii cu trăsături moderne care se îndeletniceau cu agricultura în China preistorică.

O nouă specie de umanoid

O ipoteză luată în calcul de cercetători este aceea că omul-cerb ar fi o specie originară din Africa, de unde ar fi migrat către Asia, fără a influența însă evoluția genetică a speciilor deja existente. Trei dintre fosile au fost descoperite încă din 1989 în Peștera Cerbului, aflată în provincia Yunnan din China, însă au rămas nestudiate până în 2008.

A patra fosilă a fost descoperită în 1979, în satul Lonling, aflat în vecinătatea provinciei Guangxi Zhuang, rămânând sigilată și nestudiată până în anul 2009.

Craniile și dantura celor patru fosile prezintă trăsături anatomice specifice atât omului arhaic, cât și celui evoluat. Ei se îndeletniceau cu vânătoarea de cerbi, pe care îi prelucrau în peșteri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3475 secunde