Concurs Acțiuni dedicate Zilei Marinei Române, la Mangalia

792
În perioada 10 - 15 august, Cercul Militar Mangalia va organiza o serie de evenimente dedicate Zilei Marinei Române. Astfel, duminică, 10 august, în intervalul orar 09.00 - 15.00, se va derula acțiunea Ziua Porților Deschise. Participanții au, astfel, ocazia să admire o expoziție de nave și tehnică militară pe dana UM 02109 (intrarea de vizavi de Muzeul Marinei, filiala Mangalia). Transportul vizitatorilor va fi asigurat de către armată, care va pune la dispoziție un autobuz ce va pleca din oră în oră din fața Cercului Militar Mangalia. De asemenea, invitații pot vizita Muzeul Marinei, ce expune o gamă amplă de echipamente militare.
Luni, 11 august, în jurul orei 17.00, seria de acțiuni va continua cu arborarea drapelului României în curtea Cercului Militar, urmată de dezvelirea unui tablou donat instituției de către artistul plastic din Mangalia, Robert Perko. Din agendă mai fac parte două expoziții de cărți și desene realizate de către elevi din oraș.
Pe data de 13 august, între orele 18.00 - 21.00, va avea loc o expoziție de navomodele, pești și crustacee, în recepția hotelului IGAH, aflat în Piața Republicii. În jurul orei 19.00 vor avea loc demonstrații artistice și un recital de muzică militară în fața Centrului Cultural.
Joi, 14 august, se vor depune coroane de flori la Monumentul Marinarului Român, aflat la Muzeul Marinei. În jurul orei 17.00, se va desfășura un simpozion dedicat sărbătoririi Zilei Marinei Române la Cercul Militar.
Ultima zi din agendă este și cea mai importantă, deoarece se sărbătorește, cu fast, Ziua Marinei. Astfel, la ora 10.00, la cheul Amiral, se vor ridica pavilionul, geacul și marele pavoaz la navele aflate în dispozitiv. Urmează citirea Ordinului comun al ministrului Transporturilor și ministrului Internelor, Reformei și Administrației, precum și oficierea unei slujbe religioase. Ulterior, va fi sfințită ancora de flori pentru eroii martiri și cei care au pierit pe mare. O jumătate de oră mai târziu își va face apariția, în Portul Turistic, Zeul Neptun, care va declara deschise tradiționalele jocuri marinărești. Nu în ultimul rând, pentru turiști și localnici vor avea loc un spectacol artistic oferit de Cercul Militar, cât și o expoziție de tehnică militară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9883 secunde