Adresele de internet se vor putea scrie și cu caractere non-latine

221
Adresele de internet se vor putea scrie și cu caractere non-latine - 1054e41eabf481cafbc7b532ca0d1da0.jpg
Adresele de internet se vor putea scrie și în alfabet chinez, arab sau în orice alt fel de scriere, nu doar în carac-tere latine, ca până acum, a anunțat Icann, organismul american care gestionează internetul și numele de domenii, relatează AFP.
"Este una dintre cele mai inovative descoperiri tehnice care se va aplica pe internet, de când a fost inventat acesta, acum 40 de ani", a remarcat pre-ședintele consiliului de administrație Peter Dengate Thrush, la o conferință de presă, precizând că măsura va fi oficializată începând de vineri, în ultima zi a unei conferințe de șase zile, care are loc la Seul.
Ca o consecință a acestei decizii, va fi posibil să se utilizeze caractere chineze, arabe, coreene sau japone-ze pentru a redacta o adresă electronică. Schimbarea, care vizează facilitarea utilizării internetului de către un număr tot mai mare de utilizatori non-anglofoni, va fi pusă în aplicare la mijlocul anului viitor, conform directorului Icann, Rod Beckstrom, prezent la aceeași conferință de presă. "Dintre cei 1,6 miliarde de utilizatori din lumea întreagă, mai bine de jumătate folosesc limbi a căror scriere nu necesită utilizarea alfabetului latin", a subliniat acesta.
"Această măsură este chiar necesară, nu doar pentru această jumătate de internauți de astăzi, ci pentru mai mult de jumătate dintre aceștia, cel mai probabil, pentru viitorii utiliza-tori, pe măsură ce internetul va continua să se dezvolte", a adăugat acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0013 secunde