Aerosolii marini, benefici pentru sănătatea sugarilor

10253
Aerosolii marini, benefici pentru sănătatea sugarilor - 3065bc5970c36e7ce5ad33bb1c1efd01.jpg
Specialiștii recomandă părinților să ducă micuții la mare, încă din primele luni de viață. Soarele, apa mării și aerosolii marini sunt recomandați sugarilor, pentru că-i ajută să crească sănătos și îi ferește de anumite afecțiuni. Plimbările pe malul mării trebuie făcute la primele ore ale dimineții, până la ora 10,00, și după-amiaza, după ora 17,30.

O regulă de care trebuie să țină cont părinții atunci când merg cu bebelușii la plajă este intervalul orar în care se expun la soare sau fac plimbări pe malul mării. Potrivit dr. Gheorghe Nicola, medic derma-tolog, orele indicate de plajă pentru copii sunt dimineața, până la ora 10,00, și după-amiaza, după ora 17,30. "În intervalul orar recomandat, copiii trebuie protejați de radiațiile ultraviolete cu preparate dermato-cosmetice cu factor de protecție înalt și ultraînalt: SPF 30, SPF 50 și SPF 50+", a precizat specialistul. Pe lângă crema de plajă, părinții trebuie să-i acopere copilului capul cu o pălăriuță și să-l hidrateze corespunzător.
Aerosolii marini previn afecțiunile respiratorii
Plimbările pe plajă sunt benefice micuților și părinților, datorită acțiunii aerosolilor, mai ales dacă au fost diagnosticați cu afecțiuni ORL - sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite sau alergii respiratorii. Aerosolii au rolul de a stimula reactivitatea organismului la alergeni și sunt indicați în boli pulmonare - traheite, bronșite, astm bronșic, întrucât permit irigarea mai bună a plămânilor. Schimbul de oxigen din celule este îmbunătățit acolo unde valurile se sparg, de aceea cura heliomarină este indicată afecțiunilor bronșice sau în refacerea după pleurii sau pneumonii.
Aerosolii marini sunt ionizați negativ și conțin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu și calciu. Aerosoli naturali sunt și cei de pădure, care conțin o substanță volatilă și particule de polen.
Soarele, apa mării și aerosolii marini sunt foarte importanți pentru sănătatea și creșterea copilului, de aceea specialiștii recomandă părinților să-i ducă pe copii la mare, chiar din primele luni de viață. Soarele îi ferește pe micuți de rahitism, iar apa sărată și aerosolii sunt foarte buni pentru sistemul respirator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.511 secunde