Alternative la zahăr pentru îndulcirea cafelei

133
Alternative la zahăr pentru îndulcirea cafelei - alternativezahar-1406639782.jpg

Articole recomandate

Ce alegem pentru îndulcirea cafelei sau a ceaiului, dacă suntem dușmani declarați ai zahărului? Iată ce alți îndulcitori naturali ne recomandă GoodFood:

Agavele. Nectarul de agave conține între 70-80% fructoză, mai mult decât găsim în siropul de porumb procesat. Siropul de agave este extrem de rafinat și transformat într-un îndulcitor asemănător siropului de porumb. Dacă totuși nu vrei să renunți la gustul acestuia, caută îndulcitori pe bază de agave cu conținut scăzut de fructuoză (30-40%).


Melasa. Cu toate că este bogată în calorii, melasa are un conținut ridicat de fier, potasiu și calciu, iar aceste componente o situează printre îndulcitorii de top. Atât melasa, cât și zahărul alb rafinat provin din trestia de zahăr, dar proprietățile lor sunt total diferite. Caută pe piață melasa organică; este mult mai sănătoasă decât orice îndulcitor artificial.


Ștevia. Se cunosc peste 240 de specii de ștevie, însă una dintre ele, respectiv Stevia rebaudiana, este renumită pentru gustul dulce al frunzelor sale. Se găsește mai ales în climatul subtropical și extractul ei este din ce în ce mai folosit drept îndulcitor. Avantajul este că acest îndulcitor nu este bogat în calorii. Se găsește sub formă de pudră, care este mai concentrată decât varianta lichidă care este mult mai populară. Dezavantajul acestui îndulcitor este că nu poate fi folosit în prăjituri.


Mierea. Mierea din surse cunoscute este printre cei mai sănătoși îndulcitori. Conține o gamă largă de antioxidanți, este antiseptică (deci o poți folosi direct pe răni) și ameliorează simptomele alergiilor. Deși are un nivel ridicat de fructuoză, indicele glicemic este scăzut așa că eliberarea de energie se va face treptat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Life and Style : Secretele sexuale ale bărbaților
Pagina a fost generata in 1.6444 secunde