Concurs Androizii japonezi își fac casă pe Lună

331
Androizii japonezi își fac casă pe Lună - 6e27e2f0979a42d1a4a5b873f3d5942c.jpg

Articole recomandate

Japonezii simt că a venit momentul să ofere steagului american de pe Lună puțină companie. Drept urmare, au demarat un program ambițios, al cărui scop este realizarea unei baze selenare. Interesant este faptul că întregul personal va fi robotizat. Termenul limită – 2020.
În 2015, roboții japonezi vor începe să cerceteze terenul și să strice urma legendară a lui Neil Armstrong, instalând în schimb un sistem orbital de karaoke și, cel mai probabil, un sushi bar și un Internet Cafe.
În a doua fază a proiectului de 2,2 miliarde dolari, roboții vor construi o bază în apropierea polului sud al lunii, care va fi alimentată cu panouri solare. Roboții vor fi dotați și ei cu panouri solare, pentru alimentare, cu seismografe, camere high-def și brațe mecanice, cu care vor aduna roci.
Japonezii susțin că o colonizare rapidă a Lunii este esențială pentru explorarea spațiului, însă problemele financiare au dus la amânări succesive ale proiectului.
Până acum, modulul lunar japonez Kaguya a trimis imagini superbe ale Lunii, printre care și multe panorame cu Terra răsărind din orbita satelitului. Imaginați-vă ce interesante ar fi niște poze cu roboți care fac cu mâna la noi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Mai 2010
Stire din Diverse : Primul forum dedicat ADHD
Pagina a fost generata in 3.0101 secunde