Apa de îmbăiere de pe litoralul românesc, excelentă

239
Calitatea apei de îmbăiere de pe litoralul românesc este monitorizată, periodic, de specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța. Potrivit reprezentanților instituției, ultimele probe prelevate din mai multe zone de pe litoral se încadrează în categoria excelentă și bună.
Zonele din care au fost recoltate probele sunt: în săptămâna 15 - 19 iunie, din Năvodari, Mamaia, Constanța, Eforie Nord, Eforie Sud și Costinești, iar în săptămâna 22 - 26 iunie, de la Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche. În total, au fost recoltate 48 de probe.
Medicii de la DSP Constanța analizează: enterococii, salmonella, pH-ul, oxigenul dizolvat, gradul de saturație în O2, CBO5, uleiurile minerale și substanțele tensioactive. Rezultatele sunt transmise și Comisiei Europene.
Zonele unde calitatea apei de îmbăiere a fost bună sunt Năvodari IV, zona camping Pescăresc, Mamaia I, zona II Enigma, Mamaia II Estival, Mamaia III Vega, Olimp I- Pescărie, Olimp II - 1 piscina Oltenia, Neptun I, terasa Briza, Cap Aurora 2- hotel Onix, Cap Aurora 3, restaurant Pescăresc, Venus I - 1, restaurant Calipso, Saturn I - Adras, Saturn II- plaja Diana, Mangalia. În restul locațiilor, calitatea apei de îmbăiere a fost excelentă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 Iulie 2009
Stire din Diverse : Segway, noua fitză din Mamaia
Miercuri, 01 Iulie 2009
Stire din Diverse : Ospătari în echipament de marinari
Miercuri, 01 Iulie 2009
Stire din Diverse : Blitz
Pagina a fost generata in 1.8462 secunde