Așa speli ecologic rufele

99

Articole recomandate

Apă oxigenată în loc de clor

E firesc să-ți dorești rufe de un alb strălucitor, așa că folosește înălbitori revoluționari, pe bază de clor, ca să obții lenjeria imaculată. Pentru țesături, sunt foarte buni, dar mediul are de suferit. Potrivit Libertatea pentru femei, cel mai bine ar fi ca în locul clorului să încerci înălbitorii pe bază de peroxid de hidrogen (apă oxigenată, mai exact), sub formă lichidă sau de pudră.

Folosește detergent ecologic

Indiferent că sunt pudră sau lichizi, cumpără doar detergenți a căror etichetă te asigură că sunt biodegradabili. Iar dacă ai de ales, folosește mai degrabă un săpun de rufe făcut în gospodărie, în locul unuia furnizat de industria chimică.

Mai puțin balsam de rufe

În special pentru cele care folosesc mașini de spălat automate, balsamul de rufe este indispensabil. Poți încerca însă și cu 60 ml de soluție de bicarbonat de sodiu adăugată la ciclul de spălare și 60 ml de oțet la clătire. Acestea împiedică electrizarea ulterioară a țesăturilor și elimină orice reziduu chimic din materialele noi.

Usucă rufele pe frânghie

Lenjeria uscată în aer liber se uzează mai încet, miroase mult mai frumos decât cea din uscătorul mașinii de spălat, iar consumul de electricitate este nul. Așadar, frânghia de rufe ajută atât mediul, cât și portofelul! Iarna, folosește uscătoarele pliante; în felul acesta, umezești și aerul din respectiva încăpere, deteriorat de căldura sobei sau a caloriferelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Dovleacul, comoara din bucătărie
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : E vremea pentru conserve
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Zece sfaturi utile în bucătărie
Pagina a fost generata in 5.3662 secunde