Asigurarea obligatorie a locuințelor va costa 10 – 20 euro

247
Asigurarea obligatorie a locuințelor va costa 10 – 20 euro - ebe003dcb3d0a01d56a93bb5a41509cb.jpg
Legea asigurării obligatorii a locuințelor va deveni operațională din semestrul al doilea al anului curent și, până în luna decembrie, circa 20 – 25% dintre imobile ar putea fi asigurate, estimează repre-zentanții Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID).
Prima de asigurare obligatorie este de 20 euro pentru locuințele din clasa A, și de 10 euro pentru cele de tip B. Suma maximă asigurată este de 20.000, respectiv 10.000 euro. Proprietarii care nu își asigură locuințele riscă să plătească o amendă cuprinsă între 100 și 500 lei. Asigurarea obligatorie a locuințelor acoperă riscul de cutremur, alunecări de teren ori inundații, pentru fiecare construcție cu destinația de locuință.
În prezent, în România sunt în jur de 8,5 milioane de proprietăți în care locuiesc persoane, doar 15% dintre ele fiind asigurate.
"Activitatea de subscriere va debuta cât de curând. În acest moment, achiziționăm și realizăm un sistem IT performant, care să gestioneze toate polițele vândute și să furnizeze liste actualizate cu persoanele neasigurate", a declarat Marius Bulugea, președintele PAID.
El a mai precizat că brokerii de reasigurare (Willis, AON, Guy Carpenter, RFIB, Stellar Re) vor furniza în câteva zile și prețurile estimative ale reasigurării.
"Baza de date se va construi în timp, cu ajutorul administrațiilor financiare și primăriilor, dimensiunea sa urmând să crească pe măsură ce subscrierile vor avansa. Consolidarea bazei de date presupune un volum semnificativ de muncă, deoarece 60% dintre informații sunt trecute acum pe hârtie și trebuie trecute pe suport electronic", a mai precizat Bulugea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Martie 2010
Stire din Diverse : Zboară, puiule, zboară!
Pagina a fost generata in 1.9329 secunde