Asociația pentru Sănătate și Familie face educație sanitară pe litoral

590

Articole de la același autor

Dacă autoritățile n-au reușit să se mobilizeze și să organizeze puncte de prim ajutor în toate stațiunile de pe litoral, Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie a găsit de cuviință să ofere sfaturi medicale și să verifice starea de sănătate a turiștilor de pe plajă.
Asociația și-a deschis puncte în stațiunile din sudul litoralului. Voluntari din toată țara au venit la mare pentru a face educație sanitară turiștilor. Pe Hilda Füstös, din Cluj-Napoca, Gabriel Sorohan, din Iași, și Adrian Neguliciu, din București, i-am întâlnit pe plaja din stațiunea Venus, la cortul Asociației pentru Sănătate, Educație și Familie.
Ne-au povestit că, în fiecare zi, zeci de turiști vin la cortul amplasat pe plajă pentru a-și verifica tensiunea arterială și procentul de grăsime din organism. "Foarte mulți turiști au probleme. Tensiunea este foarte mare, pentru că stau la soare, și sunt mulți și cu grăsime multă în organism, din cauza alimentației nepotrivite", ne povestește Adrian Neguliciu.
Voluntarii le dau sfaturi turiștilor sau le recomandă cărțile ce pot fi cumpărate de la standul amplasat chiar lângă cortul asociației. Cărțile cuprind informații de educație sanitară și pot fi cumpărate cu prețuri cuprinse între 5 și 20 de lei.
În această acțiune, parteneri ai Asociației pentru Sănătate și Familie sunt Agenția Națională Antidrog și Institutul de Sănătate Publică București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0914 secunde