Atenție, zgomotul te împiedică să iei decizii corecte!

84
Atenție, zgomotul te împiedică să iei decizii corecte! - zgomotul-1367166158.jpg
Ce determină luarea de decizii greșite? Colaboratori ai Universității Princeton au reușit să afle, în urma unui experiment, în ce etapă creierul face o greșeală atunci când are de luat o decizie, notează RBK Daily. Pentru luarea oricărei decizii, este nevoie de informație și cu cât aceasta este mai complicată, cu atât este mai mare volumul de date necesar. 

Atunci când optează pentru o anumită instituție de învățământ superior, candidatul analizează factori precum oferta de materii, reputația instituției și șansele la o viitoare angajare. În cazul în care creierul greșește în procesul de evaluare a instituției, se ajunge la o decizie eronată. Potrivit neurobiologilor americani, acest lucru se întâmplă din cauza erorilor sau zgomotului din informațiile care ajung în creier. 

Astfel, cei testați erau puși să asculte pocnituri din stânga și din dreapta lor, după care erau puși să determine din ce direcție s-au auzit mai multe. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, de cele mai multe ori, erorile apăreau în contextul incapacității de a coordona exact informațiile senzoriale, care ajung prin țesuturile nervoase în sistemul nervos central. Aceasta înseamnă că informațiile erau interpretate greșit din cauza zgomotului. Concluzia este următoarea: atunci când o persoană are de luat decizii importante, trebuie să aibă liniște în jur, să nu fie bulversată, în sens contrar erorile pot fi mari. 

(sursa: Agerpres)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6282 secunde