Aveți 45 de ani? Vă pândesc depresiile și Alzheimerul

364

Articole de la același autor

Până în urmă cu ceva timp, despre boli de memorie și Alzheimer se vorbea doar la pacienții trecuți de 70 și chiar de 75 de ani. La ora actuală, situația este alta. Stresul cotidian, alimentația nesănătoasă, tulburările afective, anxietățile au făcut ca impactul acestor boli să se manifeste la o vârstă tot mai scăzută, astfel că, în prezent, se vorbește despre simptome ale Alzheimerului la persoane între 45 și 50 de ani, au arătat specialiștii Fundației Ana Aslan Internațional, într-o prezentare realizată în cadrul Conferinței Regionale a Medicinii de Familie, ce se desfășoară la Neptun.
"În ultimul an, pe fondul creșterii stresului social și profesional, a amenințărilor economice, numărul celor care suferă de tulburări anxios-depresive și depresii a crescut cu 25%. În general, acestea îi afectează mai degrabă pe performeri, pe oamenii foarte bine pregătiți profesional, pe cei care se implică profund în tot ceea ce fac, pe cei responsabili, pe cei cărora li se cere mult și care, la un moment dat, sunt depășiți de activitatea și răspunderea pe care o au", a afirmat dr. Luiza Spiru, președintele fundației, adăugând totodată că stresul și depresiile nu îi ocolesc nici pe cei mai puțini pregătiți.
Un studiu realizat la nivel național a evidențiat că se resimte lipsa de informații despre îmbătrânirea cerebrală în rândul medicilor și asistenților medicali. De aceea, timp de trei ani, sunt instruiți peste 1.200 de medici și 1.600 de asistenți medicali să recunoască semnele depresiei și ale Alzheimerului, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Cea mai fericită perioadă a vieții
"Suntem mai fericiți când avem între 20 și 30 de ani, între 30 și 40 de ani și după ce trecem de vârsta de 50 de ani. Conform cercetărilor, oamenii se simt cel mai nefericiți atunci când au vârsta între 40 și 50 de ani. Vârsta de 45 de ani este cea mai critică, la această vârstă fiind mai predispuși să cădem pradă depresiei", au afirmat medicii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.502 secunde