Balconul, oaza de relaxare... estivală

220
Balconul, oaza de relaxare... estivală - balconul-1372936142.jpg
În ciuda spațiului mic de care dispui în balcon, vara e o plăcere să-ți bei cafeaua sau să iei micul dejun pe terasă. Este foarte rela-xant să te bucuri de aer și de soare, chiar dacă ești în mijlocul orașului, fără să ieși din casă. De aceea, decorează-ți cât mai frumos acest spațiu ca să ai parte de un răsfăț binemeritat.

Când îți amenajezi balconul, ai grijă cu ce acoperi podeaua. Ideal ar fi să alegi un material închis la culoare, pentru a avea senzația de mai mult spațiu, sau unul care să imite iarba ori piatra, pentru ca acest mic spațiu să capete un "aer" de grădină. Abia apoi te poți gândi la mobilier, jardiniere, ghivece cu flori și obiecte mici, de decor.

Mobilierul, o alegere dificilă?

Într-un balcon de mici dimensiuni, nu ai cum să optezi pentru mobilă în exces. În primul rând, trebuie să ai o măsuță, eventual una rotundă, care va da eleganță încăperii și va ocupa foarte puțin spațiu. Alătură-i două scaune, dintre care unul pliabil, pe care-l poți strânge la nevoie, sau un balansoar, pentru a te relaxa cu adevărat atunci când citești sau când savurezi un desert ori o limonadă. O banchetă pusă la un capăt al balconului sau una din lemn, montată de-a lungul lui, pe partea cu fereastra, pe care pui perne, poate deveni locul tău preferat de odihnă în serile plăcute de vară.

Culorile vii te energizează

Cu cât alegi mobilă și decorațiuni mai vesel colorate, cu atât mai plin de viață și de primitor va fi balconul tău. Scaunele colorate și tablourile din sticlă, cu imagini din natură sau cele reprezentând fructe, sunt o opțiune bună, pentru că ele conferă prospețime și te energizează pozitiv. Detaliile fac din balconul tău un spațiu în care îți regăsești liniștea pierdută în hățișul vieții cotidiene.

Pont: Într-un balcon foarte mic, închis, poți pune pe podea mochetă verde, apoi patru perne, două pentru șezut și două pentru spate, cu fața către intrarea în casă, pe care le înconjori cu ghivece și jardiniere cu flori, dintre care unele urcătoare.

(sursa:www.casesigradini.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : A murit după ce a căzut de la balcon
Pagina a fost generata in 1.6164 secunde