De Ziua Greciei

Concurs Baritonul John Modinos, invitat de seamă al comunității elene din Constanța

364

Articole de la același autor

Grecii din Constanța au sărbătorit, săptămâna trecută, Ziua Națională în prezența unui oaspete de seamă. Baritonul John Modinos, fost director al Operei Naționale Grecești din Atena, a sosit pentru prima dată la Constanța, dar și în România, pentru a fi alături de comunitatea greacă de aici cu ocazia Zilei Greciei. Odată cu sărbătorirea Zilei Independenței Greciei, Comunitatea Elenă "Elpis" din Constanța l-a celebrat și pe maestrul Modinos, care a împlinit 50 de ani de activitate.
Așa cum a ținut să declare, oaspetele a fost plăcut impresionat să vadă pe scena Teatrului Elpis o serie de dansuri tradiționale grecești, interpretate profesionist de membrii ansamblului "Elpis".
A fost emoționant și momentul de final al spectacolului, dedicat integral maestrului Modinos și sărbătoririi celor 50 de ani ai săi de activitate pe scene din Grecia, dar și internaționale, alături de nume mari, precum Luciano Pavarotti sau Placido Domingo.
Fin cunoscător al fenomenului artistic, John Modinos a declarat că ar fi încântat dacă ar fi solicitat să colaboreze cu instituțiile de profil din Constanța în vederea susținerii unui master-class în domeniu.
Oaspetele grec a primit diplome și distincții din partea Comunității Elene "Elpis", a Arhiepiscopiei Tomisului, dar și din partea Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6723 secunde