"Bătrânicile" șoselelor fac concurență bolizilor cu pițipoance la bord

432
Vara, șoselele litoralului sunt invadate de mașini care sparg tiparele clasice.
Mamaia este ținta preferată a "fițoșilor", iar în parcarea de la Hotel Rex, BMW X6 sau Land Rover-ul sunt modele banale. În trend, sunt Lamborghini, Maserati sau Mercedes McLaren SLR, dotate, obligatoriu, cu o pipiță pe post de copilot.
În schimb, în stațiunile din sudul litoralului, pot fi zărite mașini de epocă. Unele, precum Dacia 1100, chiar din "Epoca de Aur". Amatorii și pasionații de automobile care își petrec vacanța la mare se opresc din drum și admiră "bătrânicile" care, în urmă cu zeci de ani, făceau senzație pe șosele.
Cu puțin noroc, vă puteți fotografia lângă un Ford A din 1929, Overlander Whippet din 1928, Ford Road Star din același an, Aero 36, Mercedes 200 din 1936, Plymouth și Buick Century Eight din 1938, Mercedes 230 din 1940, mai multe modele de Jeep construite între anii 1943 și 1956, dar și Volga C21 din 1960, VW Karman Ghia din 1973 sau Oldsmobile Cutelass S din 1979.
Șoferii sunt foarte mândri de mașinile lor. Când ai o asemenea pasiune, riști să neglijezi totul, dar rezultatul final aduce satisfacții uriașe.
"Am investit mii de euro în mașină, dar nu îmi pare rău de niciun cent. Familia m-a înțeles și m-a susținut. Acum, particip la toate paradele, iar pe litoral mă întâlnesc cu alți oameni la fel de împătimiți de mașinile retro ca și mine", ne spune Flavius Preda, un bucureștean care și-a adus la Mangalia VW-ul "Broscuță" din 1960.
v v v
Mașinile de epocă sunt pentru orice… epocă, iar când vine vorba despre nuntă, atunci nimic nu este mai romantic decât o plimbare într-o astfel de mașină, întreținută impecabil și dotată cu întreg confortul mileniului trei. Mirii pot apela la o mașină de epocă pentru nunta lor, plecând de la altar fie la bordul autoturismelor din anii ’30, fie din perioada de glorie rock’n roll, anii ’50 și ‘60.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 August 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.5954 secunde