Biberonul bebelușului trebuie sterilizat după fiecare masă

3507
Biberonul bebelușului trebuie sterilizat după fiecare masă - 6c18d13e9a2e04855a83a6ce1a9117fe.jpg
Alegerea biberonului este întotdeauna dificilă, întrucât oferta de pe piață este variată și nu știți care dintre ele se potrivește micuțului. Biberonul din sticlă cu suport de silicon sau cel din plastic non-policarbonat nu pune în pericol viața bebelușului, dar nu uitați să renunțați la ele după ce puștiul a făcut un anișor, întrucât îi poate afecta dantura.

Fie că este din plastic, fie că este din sticlă, colorat sau transparent, biberonul cel mai potrivit este cel pe care copilul tău îl preferă. Pentru a-l ajuta să aleagă corect, oferă-i, în primele săptămâni de folosire a biberonului, o varietate de forme din diferite materiale. Nu uita să i-l schimbi lunar, pentru că se deteriorează și-i poate pune în pericol sănătatea.
Pentru că s-a spus de biberoanele din plastic că au componente periculoase, producătorii confecționează aceste recipiente din plastic non-policarbonat pentru a elimina orice suspiciune.
Părinții care nu doresc să-i dea bebelușului lăptic din biberonul de plastic au posibilitatea să-l achiziționeze pe cel confecționat din sticlă. Pentru că micuțul l-ar putea arunca pe jos, părinții au posibilitatea să cumpere suporturi de silicon care îmbracă biberonul și-l protejează în cazul în care este aruncat pe jos.
Indiferent de preferință, specialiștii recomandă ca biberoanele să fie spălate și sterilizate după fiecare masă.

Îngrijirea și curățarea biberoanelor sunt esențiale
Pune laptele în biberon doar în momentul în care-l hrănești, fără a păstra ce a mai rămas.
Pe perioada verii, căldura contribuie mult mai repede la alterarea laptelui și la uzura biberonului, de aceea ai foarte mare grijă. Dacă s-a crăpat sau zgâriat, aruncă biberonul. Ai grijă ca atunci când îl speli să folosești apă călduță și un burete moale, pentru a nu-l zgâria.
Nu încălzi laptele în cuptorul cu microunde și nici nu-l fierbe, ci încălzește-l în apă caldă.
Dr. Marian Fâșie, medic pediatru în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, îi sfătuiește pe părinți să renunțe la suzeta și biberonul copilului mai mare de un anișor. "Suzeta și biberonul trebuie eliminate la un an pentru a nu influența dezvoltarea proastă a danturii", a declarat medicul pediatru.
Pentru a menține sănătatea danturii, specialistul recomandă părinților să le perieze micuților dinții. "Periajul dentar trebuie introdus după trei ani, chiar dacă la început este simbolic", a încheiat dr. Marian Fâșie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6354 secunde