Biscuiți de turtă dulce
2054
Articole de la același autor
Cum scăpăm de febră fără medicamente
29 Octombrie 2011
Fructul de avocado, ideal pentru bebeluși
17 Decembrie 2011
Cum tratezi răceala copilului tău
17 Decembrie 2011
Cum să te distrezi cu copilul tău
26 Noiembrie 2011
Oferă broccoli copilului tău
10 Decembrie 2011
Câte calorii conțin iaurturile cu fructe
05 Noiembrie 2011
Ne mai despart doar câteva zile de sărbătoarea Crăciunului, când gospodinele se întrec în preparate care mai de care mai gustoase. Pe lângă cozonacii pufoși și colacii calzi, puteți adăuga pe masa de Crăciun și o tavă plină de biscuiți de turtă dulce, pe care cei mici îi vor mânca pe răsuflate.
Ingrediente: 140 grame de unt, 160 grame de zahăr brun, 175 grame de glucoză alimen-tară, o linguriță de scorțișoară, o linguriță de ghimbir, două ouă, două lingurițe cu esență de vanilie, 600 grame de făină, două lingurițe de praf de copt și zahăr pudră.
Mod de preparare: Pentru început, untul, zahărul brun, glucoza, scorțișoara și ghimbirul se adaugă într-o oală, la foc mediu. Se amestecă până când se dizolvă zahărul, apoi se îndepărtează vasul de pe foc și se adaugă ouăle și esența de vanilie. Peste compoziție, se pune și făina împreună cu praful de copt, după care se amestecă până se obține un amestec fin.
Aluatul obținut este împărțit în trei părți care se învelesc în folie de plastic și se introduc în frigider pentru două ore. Cuptorul se încălzește la 180 de grade și între timp se tapetează două tăvi cu hârtie de copt. Aluatul se întinde în foi groase de patru milimetri și se taie cu forme diverse care se pot găsi în comerț, precum formele de brăduț, globuleț sau steluță. Biscuiții se așează, apoi în tavă, se lasă la cuptor timp de zece minute, apoi se presară zahărul pudră și sunt gata de servit.
Ingrediente: 140 grame de unt, 160 grame de zahăr brun, 175 grame de glucoză alimen-tară, o linguriță de scorțișoară, o linguriță de ghimbir, două ouă, două lingurițe cu esență de vanilie, 600 grame de făină, două lingurițe de praf de copt și zahăr pudră.
Mod de preparare: Pentru început, untul, zahărul brun, glucoza, scorțișoara și ghimbirul se adaugă într-o oală, la foc mediu. Se amestecă până când se dizolvă zahărul, apoi se îndepărtează vasul de pe foc și se adaugă ouăle și esența de vanilie. Peste compoziție, se pune și făina împreună cu praful de copt, după care se amestecă până se obține un amestec fin.
Aluatul obținut este împărțit în trei părți care se învelesc în folie de plastic și se introduc în frigider pentru două ore. Cuptorul se încălzește la 180 de grade și între timp se tapetează două tăvi cu hârtie de copt. Aluatul se întinde în foi groase de patru milimetri și se taie cu forme diverse care se pot găsi în comerț, precum formele de brăduț, globuleț sau steluță. Biscuiții se așează, apoi în tavă, se lasă la cuptor timp de zece minute, apoi se presară zahărul pudră și sunt gata de servit.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Marţi, 25 Octombrie 2011