Bolile care ne pot lovi la locul de muncă

191
Bolile care ne pot lovi la locul de muncă - 5septboli-1378385556.jpg

Articole recomandate

Dacă muncești toată ziua, stai mult timp pe scaun, petreci multe ore în fața calculatorului, nu faci mișcare, nu mânânci sănătos și te consumi nervos pentru fiecare situație dificilă de la serviciu, când ajungi acasă, cu siguranță ai senzația că tocmai te-ai întors din război. Încet dar sigur, bolile profesionale îți șubrezesc sănătatea, îți afectează starea de spi-rit și chiar îți influențează viața. Spe-cialiștii Unica.ro au alcătuit o listă cu cele mai răspândite afecțiuni cauzate de condițiile de la locul de muncă și câteva sfaturi pentru reducerea efectelor resimțite.

Probleme ale ochilor. Se manifestă prin dureri de cap, pierderea clarității imaginii, vedere dublă și încețoșată sau senzații de usturime oculară. Ideal este ca pe lângă respectarea distanței optime, de 50 - 70 cm, la care trebuie să pui monitorul față de ochii tăi, să folosești și lentile multifocale special create pentru lucrul la calculator sau picături pentru ochi atunci când simți senzația de usturime.

Afecțiuni ale oaselor și mușchilor. Evită să stai multe ore pe scaun fără să te ridici sau să faci aceleași mișcări mult timp. Este indicat ca la fiecare 30 de minute să te ridici și să mergi puțin prin birou pentru relaxarea mușchilor. Atunci când o faci, nu te grăbi, nu te mișca brusc pentru că s-ar putea să-ți cauzezi dureri mari la nivelul mușchilor neîncălziți.

Afecțiuni ale sistemului nervos. Se știe că stresul a fost declarat boala secolului. Foarte mulți angajați din întreaga lume nu dau randament la serviciu, nu se pot concentra sau chiar aleg să renunțe la locul de muncă din cauza stresului prea mare. Atunci când simți că acesta te copleșește, încearcă să te relaxezi. Nu te mai lăsa afectat de fiecare moment dificil pe care îl trăiești la serviciu, nu va fi nici primul, nici ultimul. O atitudine puțin degajată te va ajuta să depășești mai ușor aceste momente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4603 secunde