Bursucul cu barbă a lăsat Siberia pentru Delta Dunării

525
În ultima sută de ani, în fauna României au pătruns o serie de animale, urmare a schimbării climei sau migrației în căutarea hranei. Unele însă au ajuns accidental. Cele mai multe sunt nevertebrate, insecte, dar sunt și câteva ceva mai cunoscute: guguștiucul, muflonul sau bizamul.
Printre animalele cel mai recent apărute în fauna țării noastre se numără și bursucul cu barbă, așa cum i se mai spune câinelui enot. Acesta pare a fi rezultatul împerecherii dintre un bursuc și o femelă de raton. Doar pare, căci, în ciuda înfățișării destul de bizare, este de fapt o specie de câine sălbatic, înrudit cu lupul, vulpea și șacalul.
Prima semnalare oficială a câinelui enot datează din 1951, când un exemplar a fost capturat în județul Ialomița. Originar din Siberia orientală, câinele enot a fost introdus în partea europeană a Rusiei, fiind vânat pentru blana lui. La noi în țară a pătruns inițial prin județele din nord-estul țării (Suceava, Iași, Vaslui), iar aven-tura a continuat, fiind semnalat la un moment dat și în Caraș-Severin. Astăzi este întâlnit mai ales în Delta Dunării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Mai 2011
Stire din Diverse : Cucută pentru amigdale inflamate
Sâmbătă, 07 Mai 2011
Stire din Diverse : Copii… de primăvară
Pagina a fost generata in 1.9531 secunde